MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Snart är det dags för finalen av Sveriges Starkaste Man 2015, och det är dags att försöka sia om vem som vinner titeln. Här kan ni läsa miniintervjuer med samtliga finalister. Missa heller inte MAXstyrka Radio där vi intervjuar Sebastian Davidsson som får gissa hur det går i finalen.

Titelinnehavaren Johannes Årsjö har vunnit Sveriges Starkaste Man de sex senaste åren och är såklart storfavorit att vinna även i år. Det som talar emot honom är ett knä som alltjämt strular och ett trasigt bicepsfäste. Det som talar för honom är hans enorma tävlingssinne, hans rutin och det faktum att han är en av världens starkaste män. Även om hans bicepsfäste ryker helt under finalen kommer han att kämpa till den sista grenen är avgjord, och det är därför han kommer ta sin sjunde raka titel.

ssm2014forsmarkmarkDen väldiga poliskonstapeln Martin Forsmark är även han en av världens starkaste män, och är med sina 165 kg den största atleten i tävlingen. Han gjorde bra ifrån sig i WSM tidigare i år, och tog silvret bakom Johannes i SSM 2014. I år är han starkare än någonsin, och den grensegern han tog i finalen förra året kan mycket väl bli fler än en detta året. Han kommer på andraplats i år igen.

Den skäggiga skogstomten från Skåne, Johan Espenkrona, kom fyra förra året, men det här året är inte David Nyström (trean från förra året) med så Johan är en stor medaljkandidat. Det som talar emot honom är en rygg som har nyligen har krånglat lite, och att han lär tappa en del poäng i de statiska momenten. Det som talar för honom är att han är fenomenal på rörliga grenar och hans jämnhet. Det kommer att bli en fight om tredjeplatsen.

Strongmanvärldens svar på Bingoberra, Joachim Gustavsson, kom femma förra året, och han är helt klart en av medaljkandidaterna. Han är oerhört bra på det mesta, men kan tappa en del i Keg Toss som han enligt sig själv inte får till. Tredjeplatsen står mellan honom och Espenkrona.

Tjuren från Hofors, Stefan “Stisse” Bergqvist gör här sin elfte raka final i Sveriges Starkaste Man. Det är en bedrift som ingen annan har kunnat matcha. Han kom sexa förra året, och satsar i år på att försöka komma topp-5. Tyvärr verkar formen inte vara så bra som den brukar vara, och därför lär han tappa någon placering i år.

Torbjörn Persson kom sjua förra året och är också han väldigt jämn, och han kan mycket väl klättra i år.

Anders “Bamse” Lindbladh hade inte räknat med att kvala in till finalen, men gjorde en bra tävling i Ystad och fick sin finalbiljett där. Han lär vara startfältets lättaste atlet.

Jonas Dahlqvist såg väldigt stark ut i Ystad, och lär göra en bra tävling i finalen. Han har som bäst kommit nia (2012), och det lär han slå det här året.

Johnny Hansson debuterar i tävlingen, och spås av många bli den stora skrällen som slår sig in bland de fem bästa. Bilmarken är hans svagaste gren, och Conans och Keg Toss lär bli hans bästa.ssm2014johannesok

Daniel Lindqvist kom fyra i det sista kvalet, och är nöjd med att ha kommit till final. Han kommer ta en del poäng i främst pressgrenen, och kommer ta niondeplatsen.

Vi tror att slutresultatet blir såhär:

1. Johannes Årsjö
2. Martin Forsmark
3. Johan Espenkrona
4. Joachim Gustavsson
5. Johnny Hansson
6. Torbjörn Persson
7. Stefan “Stisse” Bergqvist
8. Jonas Dahlqvist
9. Daniel Lindqvist
10. Anders “Bamse” Lindbladh

Hur tror ni att slutresultatet kommer se ut?

ssm2014torbjornpull

Share

Leave a Reply


*


Translate