MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
14

Sveriges Starkaste Man byter format

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Nu är tävlingsserien i princip klar för Sveriges Starkaste Man 2017, både för tungvikten och för -105 kg:s-klassen. Det enda som inte är helt fastslagit än är finalen för tungvikten. Vi återkommer om det så fort det är klart.

Då intresset att hålla kval nästa år är rekordstort, kommer vi att hålla 4 kval i respektive klass. Detta för att utveckla och driva sporten framåt. I respektive viktklass kommer det att upprättas en kvalserie där de 10 som klarar cuten får följande poäng:SSM2015-4

1. 20 p
2. 17 p
3. 15 p
4. 13 p
5. 11 p
6. 8 p
7. 6 p
8. 4 p
9. 2 p
10. 1 p

Regler kring kvalserien:
• Vem som helst får ställa upp i ett SM-kval, men det är alltså endast de 10 som klarar cuten som får med sig poäng till kvalserien.
• En kvalserie för varje viktklass kommer upprättas och uppdateras efter varje kval. När alla kval har hållits står det klart vilka som kvalat till finalen.
• De 10 bästa i landet tävlar i finalen. De 10 består av fjolårsvinnaren tillsammans med de 9 högst placerade i kvalserien.
• Om fjolårsvinnaren avstår sin plats kommer istället de 10 högst placerade från kvalserien att få tävla i finalen.
• Vid avhopp/skada går vi efter resultatet i kvalserien, på så sätt är det lätt att veta vem som står på tur att få en plats.
• Vid samma poäng i kvalserien, har den förtur som har tävlat i minst antal kval. Vid samma antal tävlingar, har den förtur som placerat sig högst i något av kvalen. Om det inte går att skilja dem enligt ovan, har den förtur som placerat sig högst på det tidigaste av de aktuella kvalen.

Tävlingsserie tungvikten:
Kval 1: 16 april – Solnahallen, Stockholm. Ansvarig: Matti Jörlen.
Kval 2: 10 juni – Sjöbo. Ansvarig: Mårten Persson och Bo Pettersson.
Kval 3: 15 juli – Ystad. Ansvarig: Anders Lindbladh.
Kval 4: 29 juli– Sundsvall. Ansvarig: Fredrik Svensson.
Final: Inte klart än, vi återkommer om det.

Tävlingsserie -105 kg:
Kval 1: 27 maj – Molkom, Värmland. Ansvarig: Emil Gustafsson.
Kval 2: 17 juni – Säffle. Ansvarig: Henrik Saxin.
Kval 3: 1 juli – Östersund, Jamtlandic Strongman. Ansvarig: Tomas Elofsson.
Kval 4: 30 juli – Kristianstad. Ansvarig: Ola Nilsson.
Final: 19 augusti – Årjäng. Ansvarig: Jimmy Johansson och Malin Hovlund.

ssm--logoEtt förtydligande kring regler i -105 kg: Samma regler och riktlinjer som tungvikten gäller. Alltså är det exempelvis tillåtet att använda marklyftsdräkt i marklyft i både kval och final. Mer om reglerna finns att läsa här: https://maxstyrka.se/2016/09/ssm-anmal-intresse-for-att-arrangera-tavlingar/

I övrigt så kommer grenar samt anmälningsförfarande att presenteras senast två månader innan respektive tävling enligt inarbetade rutiner. Grenarna bestäms i samråd med styrgruppen för att få tävlingarna så rättvisa som möjligt.

För sportens bästa!
Styrguppen bestående av Sebastian Davidsson, David Nyström och John Pasanen

ssm2016-44

Share

Leave a Reply


*


Translate