MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
22

Wall of Fame – John Pasanen

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Strongman är en sport där en tyngre kroppsvikt brukar innebära mer styrka. Det är av den anledningen medelvikten i Sveriges Starkaste Man brukar ligga kring 140 kg. För dem som inte känner sig bekväma med att ha samma energiintag som en fullvuxen brunbjörn, och tvingas bära friluftstält i stället för skjortor, finns klassen -105 kg. Där får man vara hur stark man vill, men får inte väga mer än en Sankt bernhardshund.

Den mest framgångsrika atleten i -105 kg (i Sverige) är John Pasanen som lyckades knipa hela fem titlar i Sveriges Starkaste Man innan han la lyftarbältet på hyllan. Han tävlade också i finalen av SSM 2011 i den öppna klassen, där han tog en sjundeplats bakom jättar som Johannes Årsjö och Martin Forsmark. Utöver det tävlade han internationellt med fina resultat.

John är nu för tiden med i styrgruppen för Sveriges Starkaste Man i stället för att tävla, vilket säkerligen uppskattas av de övriga atleterna i klassen. John Pasanen är härmed den första atleten i -105 kg som får pryda MAXstyrkas Wall of Fame!

Share

Leave a Reply


*


Translate