MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I helgen anordnades Official Strongman Europas Starkaste Man och Europas Starkaste Kvinna i olika viktklasser. Några svenskar var på plats för att tävla, och tre av dem lyckades ta medalj. Sveriges starkaste man i klassen -105 kg de två senaste åren, Jimmy Johansson, gjorde en jämn tävling utan dalar, och kunde därmed plocka hem guldet. Även markmonstret Lars Ainasoja var med, och vann bilmarken, men lyckades inte ta någon medalj den här gången.

För damerna tävlade Sveriges starkaste kvinna, Martina Andersson, i klassen -82 kg, och precis som för Jimmie lyckades hon knipa guldet efter en imponerande tävlingsinsats. Bobby Sundberg tävlade i samma klass, och fick till slut bronset. Sverige håller en otroligt hög nivå internationellt, och har en bredd som inte många länder kan matcha!

Reportagen om Sveriges Starkaste Man 2018 och Sveriges Starkaste Kvinna 2018 (de öppna klasserna) kommer snart upp på MAXstyrka!

Share

Leave a Reply


*


Translate