MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Tyska Sennheiser är kända för att släppa relativt dyra men välljudande hörlurar. Samma approach har man haft när man skapade sina snäckor Momentum True Wireless. Dyrgriparna kostar lite drygt 3000 kr, så vi hade stora förhoppningar när vi mottog lurarna. Kunde lurarna möta våra förhoppningar?

Produkten

Momentum True Wireless är Sennheisers första trådlösa snäckor, och de har tagit i från tårna för att göra rätt från början. Snäckorna är IPX4-klassade (stänksäkra och svettresistenta), har Bluetooth 5.0 och laddningsasken laddas med en usb-c. Dessutom finns det lite extrafunktioner i stil med att snäckorna pausar musiken när du tar ut en av dem ur öronen och att de har ett effektivt ambientläge så att man inte ska behöva ta ut dem för att kunna höra omgivande ljud. Snäckorna tillhör premiumsegmentet i klassen, vilket (som sagt) märks både på kvalitetskänslan och prislappen.

Komfort och design

Att snäckorna andas premium märks inte minst på designen. Laddningsasken är ganska stor och lite klumpig, men väldigt läckert formgivet. Den tygklädda asken känns exklusiv och påkostad och håller fast snäckorna effektivt med hjälp av magneter. Även snäckorna är snyggt designade med sina rejäla metalliska touchknappar på yttersidorna. De är dock stora, så de står ut en bra bit när man har dem i öronen.

Den bastanta storleken har dock sina fördelar då den gör att snäckorna sluter tätt och stänger ute omgivande brus och buller effektivt. De har ingen aktiv bullerreducering (ANC) så de kan inte filtrera bort oljud, men den passiva bullerreduceringen som kommer av att de sluter tätt i hörselgången är tillräckligt effektiv för att man ska kunna njuta av musiken i så gott som alla miljöer.  Man skruvar in dem på samma sätt som t.ex. Jabra Elite Active 65t, vilket funkar riktigt bra. Man får med silikonpluggar i fyra olika storlekar (XS-L), och till skillnad från många andra lurar så får man inte med några fenor här, men i det här fallet hade det varit överflödigt. Snäckorna sitter nämligen väldigt säkert i öronen utan att varken skava eller trycka mot hörselgången. Komforten är med andra ord väldigt bra.

Ljudkvalitet och app

Sennheiser brukar vara duktiga när det kommer till ren och skär ljudkvalitet, och det är också här Momentum True Wireless briljerar på riktigt. Snäckorna stödjer flera codec (SBC, aptX, aptX Low Latency, AAC) för en bättre ljudkvalitet, och ljudbilden är väldigt öppen, ren och detaljerad. Basen är punchig och djup utan att bli för mörk, och diskanten är sådär skarp och krispig utan att den tar över. Det finns så mycket dynamik intryckt i snäckorna och närvarokänslan är total. De lägger sig faktiskt i toppen av alla de snäckor jag har testat hittills, även om en del konkurrenter kommer nära. Även volymen går att mosa upp ordentligt.

Däremot känns inte den medföljande appen helt genomtänkt. Den består i stort sett bara av en ganska svårmanövrerad equalizer som ställs in genom att man drar en prick runt frekvenserna och inte genom att dra i reglage. Det är förvisso ganska snyggt, men inte vidare praktiskt. Lyckligtvis är man inte beroende av appen för att lurarna ska låta bra.

Batteritid

Batteritiden på snäckorna uppgår till fyra timmar. Det gör att de håller i ett par träningspass innan de måste laddas. Laddningsasken håller ytterligare åtta timmar. Med tanke på hur stora på snäckorna och laddningsasken är hade det inte gjort något om de hade haft en ännu bättre batteritid. De fulladdas på ca. 1,5 timme. De har ingen trådlös laddning, vilket kanske hade varit önskvärt med tanke på den övriga premiumkänslan, men det är inget jag saknar.

Slutsats

Sennheiser Momentum Truw Wireless är lyxiga, snygga och rejäla snäckor som kan stoltsera med ett makalöst bra ljud och en bra komfort. Visst hade vi velat se en ännu bättre batteritid, en smidigare app och en mer human prislapp, men om man är ute efter ett par premiumsnäckor med klassledande ljud som passar både under gympasset som i hängmattan eller under telekonferensen så är Momentum True Wireless ett bra val.

+ Klassledande ljudkvalitet
+ Bluetooth 5.0
+ Snygg och lyxig design
+ Stänktåliga och svettresistenta
+ USB-C
+ Bra ambientläge
– Kan uppfattas som stora
– Lite ogenomtänkt app
– Prislappen

Sennheiser Momentum True Wireless

Hörlursmodell: In-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 5 – 21 kHz
Känslighet: 107 dB
Bluetoothversion: Bluetooth 5.0
Batteritid: 4 timmar aktivt
Mikrofon: Ja
Vikt: 6,6 gr/st

Sennheiser Momentum True Wireless kan ni köpa hos utvalda elektronikaffärer.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Recensionen är 100% oberoende. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate