MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
04

Test – NERO-TX True Wireless

Posted by MAXstyrka 0 Comment

När vi testade lurarna NiTRO-X2 så var vi lyriska över den fantastiska ljudkvaliteten och önskade att de framöver skulle släppa ett par helt trådlösa snäckor. Nu har den dagen kommit, och de svenska ljudmagikerna på Sound by Sweden har äntligen släppt sina första lurar i True Wireless-segmentet. Kan NERO-TX dominera på samma sätt som NiTRO-X2 gjorde?

Produkten

NERO-TX är trådlösa allroundhörlurar i nanoformat, vilket innebär att de är bland de minsta och lättaste snäckorna på marknaden. De är svett- och stötsäkra och kommer med ett laddningsfodral kallad för powermag som även fungerar som en powerbank. De har Bluetooth 5.0, men jag har stött på vissa problem med ihopkopplingen efter att de har legat i fodralet. Man får då starta om dem och koppla ihop dem igen för att de ska fungera ordentligt. Räckvidden är heller inte lika lång som en del andra lurar med Bluetooth 5.0. Det kanske har att göra med den ringa storleken på snäckorna. Priset för lurarna ligger på blygsamma 899:-.

Komfort och design

Snäckorna är stöpta i ett kompositmaterial och har en oval form, vilket även gäller för multifunktionsknapparna som finns på sidorna. Knapparna är inte speciellt tryckkänsliga, så man trycker in pluggarna i örongången varje gång man ska byta låt. Knapparna är också lite konstigt programmerade. För att höja volymen ska man trycka ner knappen på den vänstra snäckan tre gånger, och för att sänka ljudet gäller samma kommando på den högra snäckan. Det vore bättre om man hade höjt och sänkt volymen genom att hålla nere knapparna istället. Om man håller nere någon av knapparna i två sekunder går röstassistenten på, och om man håller nere knappen i tre sekunder stängs lurarna av.

Snäckorna är som sagt väldigt små, bland de minsta vi har testat, och vikten är drygt hälften av vad vanliga snäckor i segmentet brukar ligga på. De hålls effektivt fast i fodralet medhjälp av magneter, och även det gångjärnsfria locket till fodralet hålls fast på samma sätt. Själva designen är väldigt lyckad, både på själva snäckorna och laddningsfodralet. Värre är det med komforten. Tanken är att man ska vrida fast dem i öronen, precis som många andra lurar, men de känns inte som att de är skapta för mina öron. Man får med tre olika storlekar på silikonpluggar, men trots det får jag inte snäckorna att sitta speciellt bra. Lurarna hade verkligen behövt vingar för att sitta fast när man är ute och springer eller styrketränar. Nu tvingas man trycka in dem hela tiden för att de inte ska åka ur öronen helt, så löpning är inte att tänka på för min del. Det här är den absolut största nackdelen med NERO-TX som jag ser det och något man bör ta i beaktande när man överväger ett köp. Det ska sägas att lurarna kanske passar andra öron mycket bättre än mina, så om ni har möjlighet att testa dem innan köp bör ni göra det.

Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten brukar vara exceptionellt bra i lurar från Sound of Sweden, och visst låter även dessa bra, men här blir ljudet lidande av den lösa passformen. När man befinner sig utomhus läcker nämligen det omgivande ljudet in och blandar sig med musiken, så man får vrida upp volymen för att musiken ska vara njutbar. Även basen blir lidande när lurarna inte sluter tätt. När snäckorna väl sitter där de ska, och man är inomhus, låter det bra och detaljerat. Jag har testat ett antal olika musikgenrer, högupplösta ljudfiler och “3d-ljudspår” och anser att de generellt sett presterar riktigt bra. Diskanten är klar, mellanregistret är omfångsrikt och basen är fyllig utan att ta över. Man får inte med någon app där man kan förfina ljudbilden, men det är inget stort problem och inget vi saknar. Samtalsljudet är godkänt både för den som använder lurarna och för den som är mottagare av samtalet.

Batteritid

Snäckorna erbjuder drygt fem timmars musiklyssnande, vilket är standard nu för tiden. Det är dock imponerande i det här fallet eftersom snäckorna är så små och lätta. Vad som imponerar än mer är laddningsfodralet som kallas för Powermag. Namnet kommer av att fodralet innehåller upp till 16 laddningar, eller 80 timmars musiklyssnande om man så vill. Man kan med andra ord använda lurarna under två arbetsveckor innan man behöver ladda fodralet igen. Fodralet kan också användas som en powerbank för att t.ex. ladda en mobiltelefon. En bra funktion som vi bara har sett i ett par fall tidigare. Tyvärr laddas fodralet med en i dag föråldrad mikro-usb istället för en usb-c.

Slutsats

NERO-TX är Sound of Swedens första True Wireless-snäckor, och även om de hålls tillbaka av främst passformen och udda knappkommandon så låter de riktigt bra, är snygga och kommer med ett fantastiskt laddningsfodral, och med tanke på att de kostar hälften av vad liknande snäckor brukar göra så är NERO-TX en klar köprekommendation.

+ Bra ljudkvalitet
+ Lätta och smidiga
+ Bra batteritid
+ Fantastisk powermag
+ Priset
– Dålig passform
– Konstiga knappkommandon
– Bitvis halvstrulig koppling
– Ingen USB-C

NERO-TX

Hörlursmodell: In-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 16 – 22 kHz
Känslighet: 97 dB
Impendans: 24 Ohm
Bluetoothversion: Bluetooth 5.0
Batteritid: 5 timmar aktivt
Mikrofon: Ja
Vikt: 3,8 gr/st

NERO-TX kan ni köpa hos utvalda elektronikaffärer.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Recensionen är 100% oberoende. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate