MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Nu var det väldigt längesen jag skrev här så jag passar på att skriva om vad som händer i livet och vad som hänt de senaste månaderna.

Till att börja med så har jag äntligen fått ett ingrepp gjort för att få bort mitt medfödda hjärtfel som orsakat hjärtklappningar. Jag var i Linköping i januari och gjorde en så kallad kateterablation där man brände på en viss punkt inne i hjärtat för att på så sätt ta bort det som triggat mina hjärtklappningar. Oerhört skönt att nu förhoppningsvis ha blivit av med detta obehagliga hjärtfel som jag, varje gång jag ansträngt mig, varit orolig att få. Det finns en liten risk att besvären kan finnas kvar men då kan man frysa istället då man nu vet på vilken punkt felet sitter.

Jag lade tävlandet på hyllan förra året efter att ha fått avbryta ett kval till Sveriges Starkaste man då jag fick hjärtklappning. När jag nu fått ordning på hjärtfelet så skulle jag kunna tävla igen och jag är oerhört sugen att lyfta, bära och dra tunga vikter och tävla i den sporten jag älskar. Fast det som ställer till det för mig nu är problem med ländryggen som gör att jag inte kunnat träna som jag vill sedan i somras. Jag har fått konstaterat på MR-röntgen att jag har utbuktande diskar i ländryggen vilket är jättetråkigt då jag varit förskonad från ryggbesvär genom hela min karriär, mycket tack vare Markus Greus som hjälpt mig oerhört mycket i min utveckling och han har även hjälpt mig att rehabilitera och förebygga skador.

Jag har alltid varit väldigt noggrann med utförande  och stretching men att elitsatsa i vilken sport som helst sliter på kroppen och strongman är ju extremt när det kommer till belastning. Så jag är tacksam att det inte är värre och att jag nu kan rehabilitera detta innan det blir värre, återigen med Markus hjälp. Så det blir inget tävlat i år i alla fall, sen får vi se vad som händer beroende på hur det går med ryggen.

Är det så att det inte blir fler tävlingar för min del, så kan jag med tacksamhet och glädje se tillbaka på min 8-åriga karriär där jag gjort 52 tävlingar varav 9 utomlands och kommit på pallen på 40 av dessa tävlingar varav 5 internationella pallplatser.

Men trots att jag inte kommer tävla så kommer jag ändå att var med i sporten på ett hörn. David Nyström och jag kommer att arrangera finalen i SSM i år igen, återigen på High Chaparral efter förra årets succé!

Jag kommer även att vara domare på kommande tävlingar. Det är de två första kvalen till Sveriges Starkaste Man; Kungsängen den 23 maj och Sjöbo den 30 maj. Det är även Sveriges Starkaste Student som går i Uppsala den 9 maj och en tävling i Järsnäs utanför Jönköping som går den 16 maj.

Jag har återigen varit tävlingsledare på Sveriges Starkaste Dräng i Malmö vilket var den tävling som fick mig att börja med Strongman 2007. Det känns roligt att kunna vara med och bidra till denna underbara sport även att jag inte kan tävla för tillfället.

Jag ser fram emot detta året och jag tror det blir ett bra tävlingsår för Sverige med 3 svenskar till Världens Starkaste Man för första gången någonsin, Johannes Årsjö, David Nyström och Martin Forsmark som alla har tagit en top 3 plats på ett Giants Live!, Johan Espenkrona och John Pasanen som gjorde jättebra ifrån sig på Arnold Amateur i + och – 105 kg. Anders Lindbladh som åker till Ryssland och tävlar i helgen. Anders arrangerar också Stock-SM i Ystad den 2 maj och jag tror vi kommer få se riktigt bra resultat där. Jag tror också vi kommer få se lite nya namn som kommer överraska på kvalen i sommar.

Jag såg en del riktigt bra prestationer på tävlingen Atlasstenen i Borås där Andreas Strandberg från Lund visade väldigt hög klass och jämnhet genom att vinna elitklassen. Rikard Andersson kom 2:a och var jättenära att vinna trots lite oflyt. Det fanns många andra som visade jättebra klass och jag hoppas att många tar chansen att ställa upp i kvalen i sommar! Filmer från tävlingen som innehöll både en dam-, folk och elitklass finns på denna youtubekanal där Ronny Olausson gör ett hästjobb genom att filma nästan alla tävlingar i Sverige!

Jag var med i fångarna på fortet som sändes för några veckor sedan och där fick jag testa den klassiska styrkeutmaningen svärdet i stubben!

[youtube Rl5ul_YDcYs]

Det var jätteskoj och trots att motståndet var på max när jag skulle dra loss svärdet (det går att ställa med ett magnetmotstånd) så släppte det ganska lätt och sen var det bara att gå lös på repet 🙂 Jag kom också på lösenordet det sista så att mitt lag vann vilket var jättekul! Hela avsnittet finns här:

[youtube E48HYpS1Tc8]

Och sist men inte minst så har nu Petra och jag förlovat oss och blivit sambos då hon flyttat hem till mig i Kärvaryd <3 Vi träffades genom Bonde söker fru och jag är så lycklig att jag var med i programmet eftersom jag fick träffa henne! Jag har verkligen träffat rätt och det är helt fantastiskt!

Lägger med lite filmer från programmet också, alla klipp finns att se här.

[youtube zRp-F28vkbc]

[youtube jFQ8cdA4Np0]

[youtube nuaSE9-65n8]

På söndag åker jag förresten till Alperna en vecka för lite skidåkning, får se om det blir lika varmt som när Petra och jag var där i somras 🙂

[youtube EcMhMWEnLGg]

Share

Leave a Reply


*


Translate