MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Den stora teknikmässan IFA hålls nu i Berlin, och bland TV-apparater och mobiltelefoner får vi också ta del av träningsrelaterade nyheter. Här hade vi tänkt samla intressanta nyheter från mässan som vi som tränar kan ha intresse av.


Hörlurar:

Jabra visar upp nya hörlurar

Jabra har precis visat upp sina nya True Wireless-snäckor Jabra Elite 75t. Jabra har varit en av kungarna när det kommer till bra träningssnäckor, och både Jabra Elite Active 65t och Jabra Elite Sport har varit stationerade på tronen sedan de släpptes. Nu släpper Jabra en uppföljare till Elite 65t kallad för Jabra Elite 75t där främst batteritiden och passformen är förbättrad. Batteritiden är satt till 7,5 timmar innan de behöver stoppas ner i laddningsfodralet, och laddningsfodralet kan ge ytterligare 20,5 timmar. Fodralet laddas nu med usb-c. Snäckorna är dessutom betydligt mindre än Elite 65t (20% mindre) för att kunna passa allas öron. Lurarna har Bluetooth 5.0, är IP55-klassade (vatten- och dammskyddade) och har smidigare laddningsfodral.

Jabra Elite 75t kommer ut i mitten av oktober 2019. Ni kan läsa mer om lurarna här.

Adidas satsar på träningslurar

Adidas har med hjälp av Stockholmsbaserade Zound Industries lanserat två träningslurar som båda visades upp på IFA 2019. RPT-01 heter den första modellen som är en kåplur av typen on-ear. Den är svettålig (IPX4) och har, precis som Miiego BOOM, kuddar som man kan tvätta efter träningspasset. Batteritiden är satt till utmärkta 40 timmar, vilket bara Jabra 85h överträffar (utan ANC påslaget), och laddas med en usb-c. Lurarna har Bluetooth 5.0. De kostar 1799:- och finns att köpa nu. Den andra hörluren som Adidas visade upp är en trådlös in-ear-lur vid namn FWD-01. Batteritiden på FWD-01 är 16 timmar innan man behöver ladda dem igen. Även dessa är IPX4-klassade, har Bluetooth 5.0 och laddas med en usb-c. Priset för FWD-01 ligger på 1599:- och finns också ute på marknaden.

RPT-01 kan ni läsa om här. FWD-01 kan ni läsa om här.

Audio Technica pressar batteritiden

Audio Technica visade under mässan upp de nya snäckorna ATH-CKS5TW. De har Bluetooth 5.0, är svettresistenta och är IPX2-klassificerade och stödjer bland annat aptXTM för en bättre ljudkvalitet. Vad som verkligen skiljer dem från mängden är batteritiden. Man kan nämligen lyssna på musik i hela 15 timmar innan de behöver laddas igen. Laddningsfodralet håller ytterligare 30 timmar. Priset ligger på drygt 1500:-.

ATH-CKS5TW kan ni läsa mer om här.


Träningsklockor:

Smartklocka som aldrig behöver laddas

Ett gäng olika träningsklockor från olika aktörer har visats upp på IFA 2019. Ett exempel är Garmin som har visat upp flera uppföljare till befintliga serier tillsammans med den nya funktionsspäckade träningsklockan Garmin Venu. Den kanske mest intressanta klockan som har visats är dock PowerWatch 2 som laddas automatiskt genom att omvandla kroppsvärmen från handleden till energi. Ju varmare handleden är och ju kallare omgivningen är desto snabbare laddas mobilen. Den har också solceller runt urtavlan som komplement. Bland funktionerna hittar vi gps, pulsmätare, sömnmätare och vattentålig ner 200 meters djup.

Klockan kommer i tre olika versioner och kostar från 6000 kr upp till 8400 kr. Ni kan läsa mer om klockan här.

Share

Leave a Reply


*


Translate