MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
12

Brian Shaw vann WSM Super Series

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Det var aldrig någon tvekan om vem som skulle vinna World Strongman Super Series World Final. Brian Shaw dominerade tävlingen totalt och vann komfortabelt framför tvåan Nick Best och trean Laurence Shahlaei.

Brian Shaw visade varför han är den regerande mästaren i Superserien och varför han kom tvåa i årets WSM. Han tog det säkra före det osäkra och visade en jämnhet som få atleter har. Ingen kunde på allvar hota honom i tävlingen och förutom att vinna själva finalen så vann han också overallbältet. Precis som förra året alltså.

Nick Best gjorde dagens (kanske årets?) prestation när han ganska enkelt gjorde ofattbara tio repetitioner i marklyftet. 410 kg på en apollon kändes nästan omöjligt på papperet, men arrangörerna hade lagt några mattor under så att stången kom strax under knähöjd på de flesta och tillsammans med dragremmar så var det vissa som lyckades lyfta stången. Brian Shaw kom på andra plats i grenen med sina sex reps.

Laurence Shahlaei gjorde en mycket bra tävling och visade en jämnhet som är lite olikt honom.

På fjärde plats kom Louis-Philippe Jean, på femte plats kom David Ostlund och på sjätte plats kom Espen Aune från Norge som verkligen imponerade i marklyftet och i oket.

Både Stefan “Stisse” Bergqvist och Peter Rundberg gjorde en väl genomförd tävling med ett par imponerande prestationer vardera. Stisse gjorde riktigt bra ifrån sig i oket (415 kg) och var nära att klara både stocken (150 kg) och det sjukt tunga marklyftet (en apollon på 410 kg) som han fick upp från backen två gånger, men inte lyckades räta ut. Peter Rundberg gjorde två reps på stocken, gick längre än de flesta med farmersväskorna och imponerade stort i Shield (där man gick med ett metallblock på 180 kg i famnen). Peter Rundberg kom tills sist sjua och Stisse kom åtta.

Det var en väl arrangerad tävling som bjöd på riktigt tuffa grenar, vikter som var tyngre än någonsin och atleter i den absoluta världstoppen.

Ni kan läsa här om vilka jag trodde skulle komma på pallplats.


Share

Leave a Reply


*


Translate