MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
31

Träningen flyter på

Posted by Sebastian Davidsson 0 Comment

Jag håller igång och kör 3-4 pass i veckan och jag kör hyfsat tungt vilket känns bra 🙂 Jag kör enligt 5×5 och ex. i marken körde jag på 250 kg i veckan och i militärpress så klarade jag det på 100 kg igår.

Jag har också testat lite grenar det sista. Förra helgen var jag i Stockholm och då passade jag på att besöka Extreme Power i Skarpnäck, riktigt bra gym med mycket strongmanutrustning och starkt folk. Vi körde farmers, arm over arm och sten. Jag gick upp till 150 kg:s väskor i farmers och det kändes lätt och bra även att jag inte tränat det sen i våras. I sten blev det lite singellyft och till sist en serie, se filmen längst ned.

Jag hade med en kille på passet på Extreme Power som har oerhört bra förutsättningar för strongman. I princip ingen grenträning men ändå 20 m med 150-väskor på bra tid och han lyfte 175 kg:s stenen utan problem. Han är dessutom REJÄLT gymstark, ska bli mycket kul att se hans utveckling. Säger inte mer nu, men det kommer mer 🙂

För 2 veckor sedan arrangerade jag finalen i Sveriges Starkaste Man tillsammans med min vapendragare David Nyström. Maxstyrka var på plats och skrev en jättebra artikel, se här. Jag har fått mycket bra feedback om tävlingen av alla inblandade och det blev en kanontävling med flera tusen i publiken på den grymmaste tävlingsplatsen High Chaparral.  Jättekul eftersom det är min första final jag arrangerar, tidigare har jag arrangerat kval till finalen på Järnbärardagen i Gnosjö, 2012 0ch 2013.

Och jättekul att bidra till att göra denna underbara sport ännu större, det enda tråkiga i sammanhanget för mig var ju att jag inte själv var med och krigade om titeln. Men så länge mitt hjärtfel (jag får ibland hjärtklappning i samband med hård fysisk ansträngning) finns där så har jag bestämt mig för att inte tävla. Min hjärtläkare i Värnamo ska kontakta specialister i Linköping och förhoppningsvis kan de bränna bort den extra nervbana som finns i mitt hjärta men som inte ska finnas där egentligen 🙂

Till sist lite filmer. Först en från ett pass i Vaggeryd på WAK där jag testar att striktpressa trästocken vi hade på finalen (väger 122.5 kg tom) samt ett test hur mycket jag kan direktlyfta i sten, alltså utan att mellanlanda i knät.

[youtube ZW1Tyt3qNe0]

Och en film från den stenserien jag körde på Extreme Power:

[youtube fSAAmrOdK7A]

stennn

Share

Leave a Reply


*


Translate