MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
31

Nyårskrönika 2015

Posted by MAXstyrka 0 Comment

I natt kastar vi ut den gamla kalendern och inviger den nya, vi tackar året som har varit och drömmer om kommande stordåd i året som kommer. Löften skall myntas, fyrverkerier skall avfyras och champagneglas skall skålas, och det är dags att summera året som har gått.

Det här året har för oss på MAXstyrka gått i ljudets tecken, och MAXstyrka Radio har gått från att vara en osäker ljudproduktion till en kanal som har fått sin självklara plats i kraftsportsvärlden. Ett stort tack till alla som har lyssnat under året, och tack för fortsatt förtroende! Ett stort tack också till våra gäster, och till Jimmie Trywall som har förgyllt avsnitten.

Anders Axklos fredagskrönikor har blivit ett lika självklart inslag på fredagarna som fredagsmys, och vi är väldigt stolta över att ha honom ombord! Stort tack till herr Axklo!

Våra eminenta bloggare har också en självklar plats på MAXstyrka! Stort tack även till er!

Vi hade en monter under Giants Live i Norrköping, vi arrangerade MAX Grip Challenge 2015 i Göteborg (en artikel kommer snart) och jag och Jimmie Trywall fick äran att agera expertkommentatorer i filmen från Sveriges Starkaste Man 2015. Ett enormt stort tack till alla som har gjort det här året till något alldeles extra!

En årskrönika som denna blir ju aldrig komplett om man inte har med en årsbästalista, så här kommer den (direkt kopierad från jubileumsavsnittet av MAXstyrka Radio):

Årets manliga atlet: Johnny Hansson
Johnny Hansson började sitt succéår med att komma trea i det första kvalet till Sveriges Starkasta Man 2015, och tog sig till sin första SSM-final någonsin. Efter det kom han trea i finalen av Sveriges Starkaste Man 2015, vilket gav honom en plats i Giants Live i Norrköping. Väl där var han bara en halv poäng från att komma trea i den tävlingen också. Det här året är definitivt jätten från Årjängs år.

Årets kvinnliga atlet: Fia Reisek
Fia Reisek tog dubbla EM-guld i armbrytning, ett VM-guld och ett VM-brons. Som om det inte vore nog kom hon sexa i Sveriges Starkaste Kvinna 2015, och vann komfortabelt MAX Grip Challenge 2015. Att sätta någon annan än Fia här hade varit ett tjänstefel utan dess like.

Årets genombrott: Johnny Hansson
Ja, Johnny Hansson kammar såklart hem även den här kategorin. Anledning kan ni läsa några rader upp.

Årets comeback: Anna Rosén
Det var nog många som trodde att Annas strongwomankarriär var över, dels med tanke på allvarliga skador och att hon har hunnit fylla 43 år, men när hon dök upp i startfältet i Sveriges Starkaste Kvinna 2015 var alla tvivel som bortblåsta. Anna är tillbaka, och det med besked. Att hon sedan vann tävlingen behöver man kanske inte ens nämna.

Årets posterboy: Stefan “Stisse” Bergqvist
När jag skulle designa vår rollup så fanns det en man som jag ville skulle pryda den. Stefan “Stisse” Bergqvist är en legend med sina 11 raka finaler i Sveriges Starkaste Man, och dessutom är han stilig som en ardenner. Ett självklart val som årets posterboy.

Årets tidning: BODY
Då många träningstidningar effektivt ignorerar kraftsport går BODY titt som tätt emot strömmen, ofta i form av Anders Axklos regi. En stor eloge till BODY som vågar behandla strongman, styrkelyft och andra kraftsporter.

Årets TV-program: Träna med Kalle
Kalle Zackari Wahlström har tidigare skämt bort oss med Svett & etikett i SVT, och det här året har vi kunnat se när han sparkar in träningsglädje i soffpotatisar. Underhållande, mysigt och inspiration i massvis.

Årets skräll: 15-årig tjej krossar Trywall
Vi ska vara ärliga, Jimmie Trywall är stor. Stor, tjock och tung. Med sina 189 cm och drygt 105 kg kan man tro att han inte hade haft några problem med att klå de flesta i armbrytning. När han besökte Vätterbrytarna för att testa på armbrytning så ställdes han dock mot en oerfaren tjej på 15 år, och fick storstryk. Årets skräll var därmed ett faktum.

Årets citat: “Mer än Andreas”
Jag vet inte om Jimmie behöver hävda sig efter sin armbrytningsförlust, men han har en fallenhet att få med sig intervjuobjekt i MAXstyrka Radio att följa hans linje och repetera hans mantra: “Om ni inte vet hur mycket ni lyfter kan ni bara säga mer än Andreas”. Årets citat är myntat mången gång under årets gång.

Årets podcast: MAXstyrka Radio
Man får vara lite kaxig såhär på nyårsafton, och därför sätter vi vårt skötebarn MAXstyrka Radio i den här kategorin. Om ni inte har lyssnat på radion än så har ni 50 avsnitt att lyssna på.

Årets skägg: Joachim Gustavsson
En bonuskategori kan man tycka, men ack så viktig. Många kraftsportare har ett bra skägg, men bara en kan vara bäst. Årets skägg tilldelas därför till Joachim “skägget” Gustavsson för sin ståtliga ansiktsbehåring. Ett beundrasvärt skägg på alla sätt och vis.

Ett nytt år betyder nya möjligheter och nya chanser att förbättra sig, och därför vill vi gärna veta vad ni vill se mer av 2016. Vill ni läsa fler intervjuer, fler artiklar, fler krönikor, se något nytt inslag eller kanske har ni kanske någon annan önskan? Hör av er via mejl på info@maxstyrka.se eller kommentera här nedanför.

Ett Gott Nytt År önskar jag er!

arskronika2015

Share

Leave a Reply


*


Translate