MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
15

Julens bästa träningsklappar

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Julafton närmar sig med stormsteg, och med det kommer den obligatoriska julstressen. Knäcken ska kokas, skinkan ska griljeras, granen ska huggas, köttbullarna ska rullas, huset ska pyntas och julklapparna ska köpas. För att lindra stressen en aning och låta er slippa leta efter julklappar i fullsmockade varuhus kommer här ett gäng tips på julklappar, så ni kan lägga energin på allt det andra som hör julen till.

Trådlösa träningslurar

Jabra Elite Sport  – Vi har under året testat och recenserat ett gäng trådlösa träningslurar, och några av dem var riktigt, riktigt bra. Årets bästa träningslurar är Jabra Elite Sport som med sitt varma och klara ljud och grymma passform funkar lika bra i löpspåret och på gymmet som i favoritfåtöljen och på bussturen. De kostar visserligen ca. 2500:-, men om man inte skräms i väg av priset så kommer de här bli favoritklappen under granen i år. Pris: Ca. 2500:-

Jaybird X3 – Om man tycker att Jabra Elite Sport är för dyra och inte räds en sladd mellan pluggarna så är Jaybird X3 ett givet val. De kostar hälften så mycket som Jabra Elite Sport, men trots det är ljudet bland det bästa vi har hört, oavsett prisklass. Det beror till stor del på den medföljande appen som är fantastisk. De är också fuktresistenta och funkar ypperligt när man tränar eller kopplar av i badkaret (så länge huvudet är ovanför vattenytan). En mycket bra julklapp till den som vill att musiken ska låta så bra som möjligt. Pris: Ca. 1150:-

Träningsutrustning

Bälte från Wahlanders – Ett bälte kommer väl till pass om man vill utnyttja det berömda buktrycket i mark, böj, press och i stort sett alla övningar där lite extra stabilitet och bålstyrka är fördelaktigt. Världens bästa bälte görs av Wahlanders, är godkända av IPF och lär hålla i 50-60 år. Att man dessutom kan få en personlig gravering gör bältet till en klockren julklapp. Pris: Ca. 2000:- inkl. personlig gravering

Titan RAM eller Titan SuperRAM – Det kanske inte är så kul att ge bort mjuka paket, men Titan RAM eller Titan SuperRAM är den perfekta julklappen för den som älskar bänkpress. Den fungerar som en bänkpresströja, men med den fördelen att du slipper ha fyra personer som måste trä på och dra av den. Dessutom är det kanon om man har problem med axlarna och ändå vill köra bänk. Om man inte tillhör eliten så skulle jag rekommendera Titan RAM då den är lite mjukare än SuperRAM. Pris: Ca. 850:- för RAM och ca. 1000:- för SuperRAM

Fat Gripz – De här borde vara lika obligatoriskt i träningsbagen som handduk och vattenflaska. Det är som gummigrepp som man spänner på skivstången, hantlarna eller chinsräcket för att ge underarmarna extra belastning och träning. Varför vill man då göra övningar jobbigare? Är inte bara det för kroppsbyggare och pensionärer? Jo, men om det hjälper till att bygga underarmar i klass med Karl-Alfred så är det förlåtet. Fat Gripz kommer i två storlekar, en blå som funkar till alla sorters händer och en orange som är till för basketspelare och Kalle Lane. Pris: Ca. 320:-/paret

Captain of Crush – Tänk om man kunde träna styrka i TV-soffan framför Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson. Det kan man faktiskt. Nu pratar jag inte om placebobälten från TV-shop, eller träning för käkmuskulaturen (läs knäck-ätning), utan jag pratar om grippers. Det finns många olika grippers av olika märken och kvalitet, men kungen heter Captain of Crush från Ironmind. Denna underbara tingest är stor som en fidget spinner (en väldigt stor fidget spinner), fungerar som en stressboll och ger dig förmågan att kunna knäcka hasselnötter med fingrarna. En perfekt portabel julklapp för alla som vill få ett manligare handslag. Pris: 350:-

Armbrytarbord Vem har aldrig brutit arm på något matbord, pall eller skolbänk? Att köra armbrytning utan ett riktigt armbrytningsbord är som att spela fotboll med ett bowlingklot. Det blir inte samma sak, och skaderisken ökar. Ett riktigt bra armbrytningsbord håller i många år, och det finns garanterat inget roligare sätt att mäta sina krafter mot glögglulliga släktingar och stöddiga tonårsgrabbar. Dessutom fungerar bordet som en trevlig möbel, lite som ett akvarium som varken behöver vattenbyten, pH-tester eller alg-städning. Den enda nackdelen är att julklappen inte kommer få plats under granen. Pris: Ca. 2800:-

Böcker

Starkare som en björn, snabbare som en örn – Kalle Zackari Wahlström är ständigt aktuell, och med sitt lite oslipade och ursäktande sätt har han lyckats charma Sverige. Han förespråkar träning som något opretentiöst, som en vardagssyssla som man bara gör för att må bra och bli starkare. Hans avslappnande träningsfilosofi matchar kanske inte elitidrottaren, men för den som ännu inte har hittat motivationen att börja träna är boken Starkare som en björn, snabbare som en örn den perfekta julklappen. Boken blandar anekdoter från hans TV-program Svett & etikett och råd för den som vill komma i gång med träning. Pris: Ca. 170:-

Mer Muskelmat – Julen är en tid för mat, godis och söta bakverk, och vad passar väl då bättre än en kokbok så att man får koll på sitt energiintag och kan sona sina julsynder? Mer Muskelmat är uppföljaren till den populära kokboken Muskelmat. Boken är fylld av recept på allt från regelrätta maträtter till desserter, och under varje recept står det hur många kalorier rätten har, samt hur mycket protein, kolhydrater och fett man får i sig. Den har lite färre sidor och lite färre recept än i föregångaren, men om man redan har Muskelmat så är Mer Muskelmat ett klockrent köp. Pris: Ca. 350:-

Bänkpress Boogie Juldagen är den officiella maxningsdagen. Efter att ha svullat i sig mängder med julmat, delikatesser och Aladdin-askar (i plural) så är man full av energi som bäst nyttjas på gymmet och ett personligt rekordförsök. Om man vill gardera och garantera ett personbästa gör man bäst i att investera i ett styrkelyftsprogram. Bänkpress Boogie är ett bänkprogram i form av en E-bok av Styrkelabbet, och för en dryg hundring ökar man chanserna till pb:t avsevärt jämfört om man “bara går på känsla”. Pris: Ca. 100:-

BODY – I bland kan man behöva boosta sin träningsmotivation, och vad kan vara mer passande än en träningstidning? Det fina med just BODY är inte främst alla bilder på gyllenbruna strandkroppar och artiklar om hur man fixar en päronformad stjärt. Nej, det är att BODY inte är rädda för att behandla kraftsport. Den eminenta Fredagskrönikören Anders Axklo skriver både krönikor och reportage i tidningen, och redan där har man fått valuta för pengarna. Pris: Ca. 430:-/6 nummer

Roliga klappar

Hot Sauce Challenge – Det här kanske inte har så mycket med träning att göra, men vi gillar styrka i olika former, och det här är starkt. Människan är i grunden en tävlingsinriktad varelse, och man tar alltid varje tillfälle man får att utmana syskonen, polarna, jobbarkompisarna eller svärföräldrarna i allt från fingerkrok och armbrytning till såshalsning. Om man föredrar det senare kommer man att älska Hot Sauce Challenge. Utmaningen går helt enkelt ut på att lyckas dricka en starkare sås än den du utmanar. Paketet innehåller 12 flaskor med starka såser i olika smaker, och därför är det bra om man köper ett paket till varje deltagare. Vem klarar halsa den starkaste flaskan? Pris: Ca. 350:-

Dadbag – Begreppet pappamage har blivit ett modeord, men en ordentlig ölmage är inte alla förunnat. Om man som undertecknad har magrutor som man inte gärna vill skryta med så finns det nu ett bra sätt att kamouflera sexpacket, nämligen med en så kallad Dadbag. Dadbag är en magväska som ser ut som en riktig mysmage, och funkar perfekt att dölja magrutorna med. Man kan också förvara en shaker, några bars eller liknande i den om nöden kallar. Pris: Ca. 200:-

(Den här artikeln är osponsrad.)

Share

Leave a Reply


*


Translate