MAXstyrka

Allt inom kraftsport

johnnysblogg

Veckan som varit

Hej!

ursäkta att det har varit längesedan jag uppdaterade här, har haft mkt att stå i senaste veckan så har fått prioritera, men igår kom det faktiskt fram en kille som sa att han uppskattade att läsa det jag skriver, sånt är självklart alltid kul att höra så nu får ja ta mig i kragen och försöka hålla uppdateringarna lite tätare.

Vad har då hänt den senaste tiden?  förra fredagen drog jag ner till Norrköping för ett lite spontant besök hos Johannes, men redan i bilen ner kände jag hur min högra ryggfile låg och små krampa och hur rumpan va hård som en fotboll (med mycket vaddering visserligen) så ungefär en gång i timmen fick jag stanna och försöka röra på mig och sträcka ut så gott det går.Det smarta hade varit att insett att jag inte skulle kunna köra ett vettigt pass och att det inte är värt att sitta i bilen i 8 h för att göra ett dåligt pass. Men jag är inte känd för att vara smart så jag åkte som sagt ner.

Väl där så började vi köra lite mark, och det gick precis så dåligt som man kunde ana. mitt emellan 2 och 3 hundra känner jag att det finns inget att hämta så jag får gå och ställa mig i ett hörn och skämmas och se på när Johannes förnedrar vikter, sådär som bara han kan.

För att få gjort något vettigt kör jag ganska många vändor truckpull, i den typen av övningar funkade kroppen bättre.

Men något vettigt fick jag iaf ut av min lilla utflykt, min markdräkt har varit spårlöst borta och jag hade precis till att tänkt beställa en ny, men tänka sig, i en soffa med säkert 10 andra dräkter ligger min. (tror Johannes börjar bli orolig och gömt den för att sabba min träning:)  Nä skämtosido jag är oerhört tacksam att få hjälp och tips från den enligt mig starkaste svensken genom alla tider.

På lördagen va det den årliga företagscuppen i innebandy, innebandy är skitkul, men man kan väl sammanfatta det med att man ska inte försöka sig på något som kan likna med att springa när vågen visar 150 plus . 5 st 12 min matcher 1 avbytare och mina behinnor är totaltskrot, att jag körde truckpull dagen innan gjorde nog inte saken bättre.

Mån tis och onsdag har träningen har i princip varit densamma .

Värmer upp på lätta vikter i ex böj, lägger mig och stretchar, fortsätter med några sett till på i princip inga vikter. sen kör jag så till att ja känner mig mer rörlig och att musklerna släpper efter. det känns väldigt tydligt hur det är just högersidan som blir alldeles för spänd, framförallt filen,rumpan och hamstring. passen blir upp mot tre timmar men jag känner att den värsta smärtan släpper och att jag börjar få tillbaka rörligheten i rygg och höft.

Igår torsdag va jag tillbaka i sverige och då har jag vissa rutiner, när jag kommer hem äter jag ordentligt med mat, sen är det på med löjligt mkt linnex lägger mig på mitt avloppsrör som fungerar som en foamroller ligger där och går igenom hur jag ska genomföra markpasset.

Såhär såg det ut.

60 kg 10 rep 5 set  andra uppvärmnings övningar plus stretch mellan setten

100kg 10 rep 3 set drar så explosivt jag bara kan plus fortsätter med stretchningen mellan setten

150 kg 5rep 3 set fortsätter att vara så explosiv jag bara klarar.

200kg 5 rep 3set  samma visa här dra som om det vore 100 kg mer på stången och håll farten genom hela lyftet

Sen drog jag på mig den återupphittade dräkten, va som sagt längesedan jag använde den så jag tänkte jag skulle få till många lyft i den.

240 kg 5 rep 3set  blir svårt att hitta rätt vinklar så det blir ca 1 bra lyft/ set

270 kg 1 rep 5 set  som toppsett körde jag några ettor, det lättaste lyftet va det sista…

sen tog jag av dräkten

200 kg 10 rep 2 set.   nu börjar det bli svettigt på riktigt..

När marken va klar komplettera jag även med lite vanlig hamstringcurl i maskin..

och som avslut blev det 45 min stretchning..

Både före och under passet dricker jag Vitargo och bcaa. det är dom kosttillskotten jag tar nu, hjälper mig hålla mig alert genom långa träningspass. Vitargo är verkligen något ja kan rekomendera !

I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle gå igenom hur min grenträning kommer se ut. Men jag tycker detta blir långt nog så vi tar det någon annan gång..

Imorgon drar jag förmodligen ner till Göteborg och tittar när min goda vän Jocke som gör sin första tävling för året, Jag har på känn att han är i grym form!

 

Vi kanske ses där !?

Ha en trevlig helg, Mvh Johnny Hansson

Share

Jag gnetar på

Goddag!

Allt rullar på som det ska i mitt liv.. Träningen  är för tillfället ganska tråkig då jag ligger och tränar stora volymer.  Har dock gjort första träningspasset i den nya strongman lokalen. Riktigt skönt att va under tak och att ha utrymme till att köra alla grenar där.

Under invigningspasset blev det yoke, arm over arm och även truckpull.

Finns några filmklipp på detta på min instagram.

Vikterna va inget att skryta över plus att vi inte har någon våg än så jag vet helt enkelt inte vad ex yoke väger.

I fedags när jag körde stock kände jag mig för första gången sedan hemkomsten från semestern lite stark. Efter några treor på 140 va jag faktiskt uppe och satt 155 relativt smärtfritt. 

I slutet av april har jag och mina tränings kollegor fått ännu en förfrågan om att hålla en uppvisning. Detta blir den tredje vi gör på hemmaplan, kul att ortsborna uppskattar det man sysslar med! Ser det som ett bra tillfälle att sprida sporten till den stora massan.

Annars tror jag inte det är så mycket att skriva om träning just nu.

Ska iväg och träna en sväng nu är tanken, men först lite pwo, en liter yoghurt och en ölkorv!

Jag tänkte knåpa ihop någon typ av plan över hur jag har tänkt grenträna framöver, så de kan jag skriva lite om i nästa inlägg

Mvh Johnny Hansson

Share

Några dagars träning

20160202_100825I torsdags körde jag första passet efter ett uppehåll på drygt två veckor, såhär såg de ut.

Marklyft: arbetssett 5×5 240 kg

Knäböj : arbetssett 5×5  170 kg

Militärpress arbetssett 5×5 90kg

Helt orkeslös och svag, gick igenom hela kroppen i hopp om att den skulle vakna till liv..

Fredag:

Apollons arbetssett 4×5 130 kg

Kronlyft 10 reppare vikt osäker runt 250

Styrkevändningar   4×5 140 kg

Samma känsla i detta pass. Piss

Lördag:

Stretching i dryga timmen och lite innebandy.

Söndag:

mer marklyft och knäböj ungefär samma upplägg som på fredagen.

 

Mellan nått sett provade jag den där tävlingen jag sett endel kör. Bicepscurl med rumpa och rygg mot en vägg..

IMG_20150902_214407

 

Har du kört den tkr jag du kommenterar vad du klarade

 

 

 

 

 

Share

Påväg hem

Nu är man påväg tillbaka hem till vardagen.
Tänkte jag skulle försöka döda lite tid på planet genom att skriva ett litet inlägg här.
För de första måste jag gnälla lite över hur lite utrymme det är på flygplanen.. Visst jag är lång, men inte omänskligt lång, och är man 2m så funkar de inte att åka i vanliga flystolar, de finns helt enkelt inte plats.. har man sen lite bredd på kroppen också blir resan riktigt jobbig.. har fått letat upp en rad där jag slipper att ha någon brevid mig.. men inte nog med de.. man sticker ju ut endel brevid sätet, ut i den gången de springer folk fram och tillbaka hela tiden.. och i princip varje människa som passerar lyckas ju gå in i mig så sova är ju helt uteslutet..
Kan man inte sova så är ett bra tidsfördriv att titta på film , men på den här flygningen på 13h har inte visat en endaste film trots att det sitter skärmar i alla stolar…
Jag vill ju inte verka grinig så jag skippar att beskriva hur maten va..
Summa summarum så kommer jag sitta i businnes klass nästa gång jag ska ut att flyga..

i Thailand har det tyvärr inte blivit så mycket träning .. gymmet i den lilla byn jag bodde i var utrustat med lite hantlar och en smithmaskin. Så det blev bara några få besök, körde lite bänk och militär pressar i Smith och lite lek med hantlarna..
En av dom sista dagarna va jag så sugen på att dra mark så i några desperata försök försökte jag mig på att dra mark i smithmskinen.. men jag insåg väldigt fort att det va en jävla dålig idé och drog och la mig i poolen ist..
Men en liten intressant sak jag provade när vi va på stranden en dag, va faktiskt att springa lite, jag ville se hur kroppen fungerade i  värmen och luftfuktigheten (kan va nyttigt för framtiden) så jag körde 15 m intervaller i full fart med vändninga, på samma vis som vid en loading. Det behövdes inte många ruschen innan de va bra med syra och puls.. dels för att de va ganska lös sand och det känns som man inte får i sig någon syre när man andas

Att det skulle va jobbigt är väl inte svårt att inse men nu vet jag hur de känns..

Vi tog en paus från solen och tog tåget in till en lite större stad för lite shopping, På stationen hade dom en våg som användes till att väga paket antar jag, så jag hoppa upp för att se va matchvikten låg på.. för första gången på länge va den under 150… jag tappar helt matlusten när de blir så varmt, sen ska dom där asiaterna äta massa nötter kokosmjölk å söta saker i maten, de är verkligen inget jag gillar så de har ju inte gjort saken lättare.

Hur som helst så har det varit riktigt skönt med semester men som man säger, borta bra men hemma bäst..
Jag har sett att tränings kompisarna har fixat iordning en vikingpress och har kört lite i den nya lokalen trots kylan. Ska bli skönt att komma tillbaka och köra igång där. Tävlings säsongen närmar sig så nu är det dax för fullt fokus och börja idiotköra. Nästa inlägg kanske t.o.m handlar om lite träning ..

Jag har lagt upp några foton på Instaram, gå in och kika…Jhansson89

Mvh Johnny H

 

 

 

Share

Semester

Hoppas ni har de bra hemma i kylan och snön.Här kommer ett par rader från en strand Thailand.

 

20160112_122752

Är som sagt nere på lite semester, välbehövligt med lite sol oh värme. Litet avbräck från tunga lyft och vardagen.

Imorse va jag på det lokala gymmet som finns i den lilla byn vi befinner oss i. Första gymmet jag besökt som saknar skivstång. Så tyvärr kommer det inte bli riktigt så mkt träning jag planerat.
Jag har funderat endel på hur jag vill 2016 ska bli,
Min tränings kamrat har fixat en lokal som gör att jag för första gången har möjlighet att grenträna utan snö och is i vinter.
Vilken självklart kommer hjälpa mig på traven inför kommande tävlingar.
Just nu gör jag min träning i vanliga gymmet. I princip bara basövningar, det är där jag har mest att förbättra.

Under året kommer ni kunna se mig tävla på något (några) av kvalen till Sveriges starkaste man. Just nu ligger det såpass långt fram i kalendern svårt att veta vilka som kommer passa in.
SSM finalen ska jag kvala in till,
kul att David tar på sig att arrangera de på high chaparall i år igen, är verkligen en idealisk plats att arrangera denna typen av event på!
Jag hoppas även det kommer komma några inbjudningar till internationella tävlingar under året.

Hur kommer jag träna för att förbättra mig som strongman?
Bilden av vad jag behöver förbättra har under året blivit väldigt klar. Basövningar… så enkelt är det. Den rörliga atletiska biten har jag men ska jag tävla på den absolut högsta nivån måste både marken och pressarna bli bättre, utan att tappa för mycket i dom rörliga momenten.

Jo föresten,kvällen innan planet gick provade jag lite farmers hold, arbetade mig upp till 200 i varje näve.
De ligger ett litet klipp på instagram: Jhansson89

20160112_102800

 

Varma hälsningar, Johnny Hansson

Share

Older Entries »
Share

Translate