MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Kommer han bli Sveriges starkaste man U 90?

Nya vindar blåser inom u90 då den nuvarande mästaren Jack Ottendahl valt att lägga luktsaltet på hyllan. Personligen tycker jag att det är beundrande att kunna sluta på topp och kunna satsa på familj och företag i stället. Vem kommer ta över nu? Det är som ett getingbo, i alla fall bland de fyra första efter Jack i klassen. Bland annat har vi Tim Alvesparr, Johan Lindahl, Johan Karlsson och den som jag personligen tror kommer ta det sista steget i år, Victor Johansson. Jag tog tillfället i akt och ringde upp Victor för att höra hur träningen går och snacka lite om framtiden inom u90 .

Victor har just slutat jobba när jag når honom på telefonen. Han jobbar på Olympen Träningscenter. Jag tänker själv att det måste vara perfekt att kunna jobba med träning för att få ut allt man vill med sin egna träning med. Man är redan där för att kunna träna själv, så det finns liksom inget att skylla på.

Hur går träningen Victor?

– Träningen går bra jag har vart lite övertränad och haft spänningar i ryggen, men det har börjat att rulla på bra nu. Har gjort en tävling i styrkelyft efter finalen mest som en kul grej men även för att utmana mig själv.

Victor kommer för första gången köra ett träningsprogram denna säsong då han mest har freestylat innan. Träningsprogrammet kommer från Råstyrka Gym och ska hjälpa honom med att bli starkare i marklyftet . Annars kör han efter sin egen Tränings filosofi och tror på det han gör.

Hur kommer tävlingsåret se ut för dig och vilka mål vill du nå?

– Målet är att vinna SM och att vara med i EM.

Vägen till SM har Victor valt att ta det lugnare i år och bara fokusera på u90. Då han tidigare tävlat väldigt mycket många tävlingar inom folkklassen plus kval och final och sen EM på det så blir det i år bara kval och stenhård satsning för att nå överst på pallen.

– Jag har tävlat mycket så jag vet var jag ligger, och det känns bra. Kvalen är som en uppvärmning. Jag är inte rädd att missa på ett kval då jag kan göra ett till om det skulle behövas mer poäng för att nå finalen. Man behöver inte gå för fullt utan tänka mer taktiskt.

Här syftar Victor på det nya systemet med poängserien som har introducerats i u90, precis som i de tyngre klasserna. Personligen tycker jag inte att det är rätt väg gå med en poängserie då det är svårt att få ihop atleter så det räcker på kvalen redan nu. Jag tror att det kommer bli sämre kvalitet på kvalen då de bästa inte behöver gå för fullt.

Victors satsning detta år är något som blir det sista han gör på ett bra tag.

– Jag föddes med ett hjärtfel, deformerade hjärtklaffar, som nu har blivit mer slitet och ansträngt. Läkaren säger att en operation måste göras och det gör att jag inte får träna på ett år efter operationen så hjärtat får vila. Så man kan säga att det här är mitt livs chans då jag inte vet till 100% att jag kan komma tillbaka, men det får framtiden utvisa.

Jag frågar Victor om hur framtiden ser ut för u90.

– Framtiden ser väldigt ljus ut. Det är andra förutsättningar nu. Många fler kan vara med och tävla och jag tror att vi kommer kunna ta mycket folk från t.ex. crossfit. U90 kommer garanterat att växa.

Och som slutord så tackar jag Victor för ett gött snack, och ser fram emot en ny säsong med grymma atleter i u90 som ska slåss för att bli den nya Sveriges starkaste man u90!

Share

Intervjuer med atleter i -90 inför kvalen

Jack på Wsm kokkola -90

Vi börjar med fjolårets vinnare i SSM-90 Jack Ottendahl. Jack jobbar inom fjällräddningen och har dessutom två företag till bland annat driver han Fjällfysiken som ligger vackert beläget i Ottsjö. På frågan om hur formen är svarar Jack att det känns bra träningen går framåt och han har förbättrat dom grenar han har vart sämre på och förbättrat grenarna som han rockat på innan. På frågan vilken atlet han tror det kommer gå bra på i kvalen nämner han William Renström som kvalar på Brickhouse han tycker det ser bra ut för honom. Jack Nämner även Joakim Hallberg han visar inget på sociala medier   så då blir det lite läskigt iom att jag kör med öppna kort och visar vad jag tränar. Jack tycker även att en stor nackdel är att han får träna själv och har ingen som kan pusha honom till det extrema. Jacks favorit gren är Atlas stenar Favorit atlet är Johannes Årsjö Meriter inom Strongman är Vinst i Jämtlandic Strongman Samt SSM -90 hans mål för året är att försvara titeln “Jag ska Vinna” Det han önskar mest nu är att hålla sig skadefri.

Nästa atlet är ingen mindre än Joakim Hallberg

Joakim jobbar inom Militären

På frågan hur formen och träningen går svarar han att det går bättre än förra året det flyter på helt enkelt.

Hur Det kommer gå på kval samt final berättar Joakim att det kommer bli tufft det är många starka i år

han nämner Jack Ottendahl Henrik Jezek som vann första SSM -90 Samt Filip Lundholm.

Joakims bästa gren är Yoke Favorit atlet är Perri rabi . Joakim har endast tävlat i strongman i 1år och hans meriter är 3de plats på SSM -90 Samt 12 Starkaste mannen i världen -90 klassen.  Till Jack Från Jocke #opsäk

 

 

SSM – 90 Umeå 270 kg på Trapbaren

Nästa atlet Jag pratade med är Filip Lundholm

Filip Jobbar som Ställningsbyggare

På frågan om hur formen är svarade Filip att han varit sjuk i veckan som varit men har tränat mycket grenträning och tungt har haft lite problem med ett knä men det har löst sig nu!

Vi pratade om kvalet på Brickhouse och vem han ser som största hotet där och Nämner Brian Johansson som den han tror han kommer få tampas med Filip har koll på dom flesta atleterna på kvalet där. i Finalen tror han på att Jack Ottendahl kommer försvara sin titel. Filip har blivit uttagen redan nu till att åka till Finland på Wsm-90

Om det säger han: Till en början blev jag glad men det tog ett par dagar att förstå men blev en riktig boost att träna hårdare.

Som en extra morot säger Filip att han ska slå Jack i Farmers om han slår sig in i finalen!

Filips bästa gren är Pressar Hans favorit atlet är Brian Johansson Filips Meriter är två fjärde platser på SSM-90

Samt en andra plats i en Strongman team tävling Järsnäs open hans lagkamrat var Albin Fransson

Han började styrketräna när han var 15 år vid en vikt av 45 kg så han tyckte det va dags att göra något åt det. Filip har även nyligen börjat med Armbrytning

Det Filip önskar sig nu är att hålla sig skadefri Genomföra Sm på bästa sätt och Vinna!

Filip vid vinst i kvalet på Extreme Power 2017

 

Nästa atlet jag fick äran att prata med är Brian Johansson

Brian Jobbar delvis som militär men även som huvud jobb är han Account manager och Säljare

På frågan om formen svarade Brian att Det har gått bra speciellt med Atlas stenarna och att han har Har lagt upp ett upplägg och ordnat upp skadorna han dragits med.

Brian är hemlig på sociala medier likt Joakim Hallberg han ser det mer som att dyka upp och göra sitt bästa.

Det är nog ingen som undgått att höra när Brian var med i första SSM-90 och han var tvungen att cutta 20 kilo på 3 veckor nu har han dock lärt sig att det inte var någon bra ide och har lagt sig på stadiga 97kg så det blir lättare att komma ner till match vikt.

Som Vinnare i finalen tror Brian att Johan Lindahl kommer vinna tyvärr så fick jag Erik Wass veta tidigare att Johan skadat sig och kommer inte kunna tävla mer i år.

Brians bästa grenar är pressar och ok dom tror han att han kommer göra bra i från sig i.

På frågan om vilken favorit atlet han har Säger Brian ALLA som ställer upp i kvalen!

Förutom Strongman har Brian spelat Amerikansk fotboll som tyvärr hjärnskakningar satte stopp för hans karriär och då sadla han om till Strongman på Extreme Power .

Det Brian önskar sig mest just nu är att Hålla sig skadefri och utan smärta och att alla atleter håller sig hela

 

Brian har inte så många tränings bilder så de fick bli en annan .

 

Och nu till den sista atleten Marcus Sörlin

Marcus Jobbar som snickare likt Jesus och har egen firma

När jag frågade om formen så svarade Marcus Att Den är bra för engångskull träningen går bra

Om motståndet i kval samt final svarar Marcus att Det Kommer bli tufft många är urstarka i år

Jag frågade även vem som kan ta över titeln från Jack i år Marcus tror på Joakim Hallberg Jack Ottendahl Samt den tyvärr skadade Johan Lindahl.

Marcus favorit gren är Atlas stenar vilket jag tror enligt mig han är bäst av alla i -90

Favorit atlet är Jimmy Johansson den tjocka 😉

Marcus merit lista är lång År som aktiv 10 år och 3 final platser i – 90  4 5 och 6  har han placerat sig i -90

Samt 2 st final platser i 105 an sist i båda

Det Marcus önskar sig mest nu är att Bara vara frisk och hel och slå Jack i stenarna

 

En Flexande Marcus!

 

Tack för denna gång och hoppas på god läsning!

 

 

Share

Kval 2 till SSM -105 och Kval 3 -90

Nu kommer äntligen grenarna till kvalen håll till godo

Frame walk -105 280 kg  -90 260 kg

Pressmedley -105 Ok 110 kg Apollon 120 kg  Jättehantel 65 kg Stock 130 kg

-90 Ok 100 kg  Apollon 110 kg  Jättehantel 55kg  Stock 120 kg

 

Cut 10 bästa går vidare

Traktor Pull 20 meter Tung traktor!

Marklyft till max atleter har tre lyft var Dräkt remmar tillåtet åttor med.

Ingångs lyft – 90 230 kg -105 250 kg

Loading 4 objekt 10 meter 2 säckar 2 stenar

Atlas Stenar -90  110 125 140 155 kg

– 105 125 140 155 170 kg

Tävlingen är komponerad och delvist inspirerad från vm i Kokkola i fjol fantastiska arrangörer och människor.

Tävlingen kommer gå av stapeln den 16 Juni samma dag som vm invigningen för Fotbollen är vilket kommer dra extra mycket folk då Umeå satsar stort med storbilds skärmar på torget och öl tält så det är som en mini festival kommer bli fantastiskt . hoppas vi ses där!

 

Share

Grenar SSM -90 kval 1 Brickhouse Kallhäll

       

Gren 1 Vikingpress 110kg Maxtid 75 sekunder

Gren 2 Carry and Drag 100kg säck bärs 20 meter placeras på släde och dras tillbaka 75 Sekunder

Cut dom 10 bästa går vidare

Gren 3 Farmerswalk 120 kg  20 meter 75 sekunder

Gren 4 Pillars of Hercules stockarna atleter håller i kommer väga ca 200 kg st

Gren 5 Knäböj 170kg  i Box Knälindor tillåtna 75 sekunder

Gren 6 Atlas stenar 100kg 110kg 120kg 140kg 150kg 75 sekunder

Brickhouse Trainingcenter

 

Länk till eventsidan : https://www.facebook.com/events/2113568495537561/

Adress till Brickhouse är som följer Gjutmästare rosbergs väg 9 176 69 Järfälla

 

Kval till SSM -90 kval 2 i Lund släpper Jag på Lördag så håll utkik ! Tills Dess TRAIN HARD OR GO HOME

Share

Kval till -90 SSM

Hej Nu är kvalen klara till -90! Kval 1 går på Brickhouse i Kallhäll i Stockholm Den 2a Juni. Kval 2 går på Sundkraft gym i Lund den 9 Juni Och sista kvalet går på Galaxy gym i Umeå den 16 Juni. Finalen kommer gå på Fjällfysiken i närheten av Åre och kommer bli Legendariskt Datum för det är 7 Juli Anmälan kommer läggas ut på sociala medier kostnad för kval kommer vara 300 kr .

Grenar kommer som vanligt ut 2 månader innan kvalet . Frågor om kval skicka Pm på Facebook till Erik Wass på 0708545508

Väl mött alla starka atleter

 

 

Share

Older Entries »
Share

Translate