MAXstyrka

Allt inom kraftsport

fredagskronikan5minimaxradiomini

fredrikblogg1

Det tar sig.

Jag har börjat köra strongman igen och det är väldigt roligt. I helgen var det kval i Ystad där jag slutade 6a i en rätt tajt tävling. Överlag nöjd men låg 2a efter halva tävlingen så lite surt att jag tappade mot slutet. Men skönt att känna att jag är med hyfsat. Får man under 1år nu träna mer grenar och träna upp mina svagheter så ska jag vara med i toppen nästa år.

Det som gick bäst var appolon böj där jag gjorde 8a lätta reps (en bortdömd ) på 275kg och grenseger i kvalet. Blev även pers i stock med 150kg och i atlassten med 185kg. Så det går åt rätt håll men man har mycket att lära.

Share

Efter regn kommer solsken.

Har haft en jobbig vinter/vår men nu börjar allt kännas bättre. Tränar på med strongman träningen och det känns riktigt roligt. Gör framsteg hela tiden men är långt till nån riktig bra nivå. Men det kommer väl. Kör på mot kvalen i juli så får vi se hur det går. Rent styrkemässigt är det väl marken som går bäst just nu. Lägger ut rätt mycket klipp på instagram så dom som är intresserad är det bara kika in där. Har gått ner endel i vikt. Ligger på 148kg vilket är minus 10kg från i vintras.

Share

Haft en tung vinter/vår

Har haft en jobbig tid bakom mig av olika anledningar. Men efter regn kommer solsken heter det😃.

För drygt 1 månad sedan gjorde jag efter omständigheterna bra 370kg på bänkpress vm. Tyvärr räckte det bara till 4e plats. Lite surt ledde tävlingen ett tag.

Några veckor senare var det EM i styrkelyft gjorde mitt bästa resultat på EM eller VM med 377.5-362.5-320 (raw)=1060 slutade på 5e plats.

Hur som haver har jag bestämt mig för att testa strongman igen. Ni som är ny i sporten kanske inte vet men jag har sysslat med det tidigare. Var med i SSM år 2000-2009-2010 med 4e plats 2010 som bäst. Jag har alltid tyckt strongman är kul men senaste 6-7åren har jag satsat på styrkelyft.

Anmälde mig till första kvalet. I tidigaste laget knappt hunnit träna grenar. Men ändå bra med en tävling och skaka av sig den värsta av ringrosten. Bilmarken gick bäst där jag gjorde 10reps på 340kg vilket gav en fin 3e plats i hårt motstånd. Till nästa tävling kommer jag vara bättre förberedd.

Share

Arnolds i styrkelyft.

Arnolds sport festival I styrkelyft. Kom 2a I min klass och jag kom 3a på poäng och fick 550dollar i prispengar.
Har varit sjuk i 3 veckor och bara kunna träna högst sporadiskt. Så formen var väl inte på topp. Hade som mål att komma topp 3 och få prispengar samt att försöka slå wr i SL bänk på 371.
Vägde in 156.6kg.
Böj: kändes hyfsat bra på värmningen men ville gå in säkert så blev 345 som kom lätt. Gick sedan 360 och 370 båda godkänt. Okej start.
Bänk: körde med lite större tröja samma som sm. Tänkte gå in 360 men kände på värmningen att jag kom ner för lätt och dåligt tryck. Sänkte till 340. Klarade lyftet men kände att dagsformen inte var bra. Höjde till 355 för att samla kilon. Blev en hårfin miss 2-1 underkänt. Sedan dåligt försök i sista.
Mark: nu gällde det att säkra 3e platsen och jaga andra platsen. Taktisk ingång 287.5. Höjde till 312.5 för att komma upp på andra plats. Klarade lyftet med mersmak. Nu blev jag tvingad att gå 335 men det blev för tungt. Drog i trikå.
Det blev en lång dag. Invägningen var 09.00 och man drog sista marken 17.30. Är ju alltid skönt med extra vila men när det blir 1 1/2 timme mellan grenarna så kommer man ur rytmen och man hinner ner i varv.

Share

Dubbla SM guld. Mitt 15e senior SM guld.

Ja då var SM över och det blev dubbla guld och bäste lyftare båda dagarna. Vilket var målet. Ingen tävling jag toppar för.

Styrkelyft serien 350-350-320=1020

Knäböj: har knappt kört nå utrustning sedan i höstas men formen raw är hyfsad trodde jag skulle göra 370-380 iallafall.
Ingång 350 hyfsat lätt men till min förvåning rött 2-1 på djupet. Bara gå om och godkänt. Höjde till 365 fick problem med balansen och blev ett totalt misslyckat lyft. Ja böjen blev en flopp. Men bommade inte ut mig iallafall.

Bänken: ingång 350kg lätt och godkänt höjde till 371kg som vart tekniskt dåligt och hårfin bom. Höjde till 375kg som är 4kg över gällande världsrekord I styrkelyft bänk. Gjorde ett bra försök och var så nära det går att bli men hårfin bom. Ja nu var totalen förstörd.

Marken: fanns ingen motivation att köra med dräkt så drog i trikå. Gick serien 275-310-320 med mersmak så det var klart godkänt.

Dag 2 med sm i bänk.

Bänkpress: sliten så klart men kändes väldigt bra på uppvärmningen. Men man är ju halvt skinflådd av att haft bänk tröja på dagen innan. Så gjorde extremt ont att lyfta dag 2. Ingång 350 som gick mycket lättare än dagen innan höjde till 370 blev ett lite knöligt lyft men godkänt 2-1. Gjorde så ont i kroppen så stod över sista. Men 370kg är karriärens 4e bästa tävling vilket är klart godkänt.

Share

Older Entries »