MAXstyrka

Allt inom kraftsport

fredagskronikan5minimaxradiomini

fredrikblogg1

Nu är det nära......

Ja nu börjar det verkligen dra ihop sig till final i Sveriges starkaste man. Sista veckorna här mot finalen blev inte alls som man tänkt. Tog en 4-5 dagars vila för 3 veckor sedan när jag hade varit nere hos Johannes för att jag kände mig rejält sliten. Dagen när jag skulle dra igång träningen insjuknade jag i halsfluss så blev 10 dagar med pencelin. Så blev nästan 2 veckor helt utan träning. Är än inte helt frisk. Men har fått in en 4-5 pass med blandad utdelning. Men mitt i denna eländiga uppladdning känner jag att kroppen verkligen behövde vila och styrkan känns ändå rätt god. Körde mark igår och det kändes bra. Så vila sista dagarna in mot tävlingen nu. Det kommer nog göra mig gott. Så det är bara ge järnet på söndag så får vi se hur långt det bär.

Share

Kval 4 och nu är kval serien klar.

Så nöjd mitt stora mål med säsongen var att gå till final i sveriges starkaste man. Vilket jag nu gjorde med råge och gick och vann hela kvalserien. Känns bra att jag hela tiden närmar mig dom bästa i Sverige. Jag måste utvecklas mer men helt klart ska jag utmana om pallen inom nåt år. Men jag blir snabbt bättre. Svårt att sätta upp mål på årets final när det är flera helt nya grenar för mig. Men bara ösa så får vi se vart det bär.

Sedan tävlingen igår. Stort tack till alla som kom och alla som hjälpte till. Grymt roligt men är väl inte helt optimalt att både arrangera och tävla med allt vad det innebär. Men gick bra. Kom 2a vilket är min största strongman merit hittils.

Gren 1 mark max SL stång: drog 370kg och kom delad 2a. Hade hoppas på 380-390 men fanns inte denna dag. Men pers i mark.

Conans: Gick nästan 2 1/2 varv och grenseger.

Farmers 160kg 20m. 19.2sek och 4e plats.

OK 400kg 20m: 20.6sek 3a

Stocklyft reps 134kg: 5reps delad 3a

Atlassten 140-150-170-180-190: gjorde 4a stenar på dålig tid. 6a

Nu är det bara träna mer och utvecklas.

Share

Kval 3 i Ystad

Då var kval 3 avgjort. Målet var att få till en hyfsad tävling och samla in viktiga poäng i kval serien. Kom 4a vilket jag är nöjd med. Väldigt nära pallen. Lite småsynd. Men nu är jag så gott som klar för finalen. Ska krävas en väldigt oflyt om jag ska missa. Bara 2 veckor till sista kvalet som jag själv anordnar.

Gren 1 Appolon böj reps 285kg. Jag stod lite snett eller så var underlaget lite ojämt. Men höll på ramla bakåt 2 gånger så fick ändra tekniken och ryggböja mer. Den som ledde hade 7 så efter 8reps gav jag mig. Hade några reps till i mig men ville spara ryggen. Visste att Ståhlberg gick ut efter mig. 2a i grenen.

Farmers låga 153kg väskor. Här hade jag lite ångest kom bara 4m ifjol. Men nu är mitt grepp bättre och kom nästan imål 18m och 4a i grenen.

Stock för max. Formen god men lite ojämt underlag. Blev väldigt vingligt när man skulle pressa. Ingång 135 kändes skit. Men blev sedan bättre för varje lyft. 145-155 satt bra vilket är tävlingspers. Hade 165 uppe med men fick inte 100% kontroll på den. Delad 3a.

Truckpull ingen favorit gren drog imål på 42sek kom 8a.

Kulstötning inga kommentarer kom sist vilket kostade mig pall platsen.

Atlas sten reps 185 gjorde 2reps och hade 3an uppe på kanten. Nu visade det sig att ingen klarade mer än 2st så delad gren seger med flera stycken. Så det grämer mig lite att jag inte lyckades med 3an när det var så nära. Men kul att jag 2 tävlingar i rad är uppe och krigar i toppen i en gren som sten.

Nu är det bara ösa vidare.

Share

Kval 2 i Sjöbo

Då var andra kvalet gjord och slutade på en fin 4e plats. Nöjd över det även om det var retsamt nära pallen 1p.

Gren 1 däckvält gjorde 6 vält rätt lätt på ca 30sek kom på en stabil placering.

Gren 2 Husafelt 190kg gick drygt 49 m och kom mitt i start fältet.

Gren 3 pressmedley 130kg Apollon 140kg stock 110kg block 85 hantel. Gjorde 3 objekt på 41sek. En hyfsad placering.

Gren 4 bilmark 340kg min mark blir starkare hela tiden och bilmark passar mig bra. 15reps och grenseger.

Gren 5 medley 110kg säck 350kg frame. Jag har bra grepp så länge inte hantagen är för grov. Nu var dom grov och det gick skit.

Gren 6 conans favorit gren men inte bra att gå ut tidigt. 1 1/2 varv fick se några gå om. 5e plats.

Gren 7 atlas sten 128-192 la upp 4a stenar med 180kg vart sjukt nöjd. Trodde jag var på pallen. Men tyvärr gick Fredrik Johansson om. Kom 4a i grenen vilket är pb.

Så nöjd över dagen. Bara ösa vidare.

 

 

Share

Bodypower i England

I helgen var jag över till England och tävlade. Min första internationella tävling i strongman. Hade ingen direkt aning på nivån på motståndet. Vinnaren skulle få en giants live biljett. Så visste inte vad som väntade. Slutade på en 9e plats av 21st vilket var väl godkänt men är lite missnöjd pga att botten nappet i farmers som förstörde total placeringen.

Gren 1 reps på 145kg i stock. Var en väldigt svårlyft stock. På dom flesta stockar brukar ju hantaget var en bit ner i stocken. Men ibland dyker det upp stockar där urskärningen är jäms med hantaget vilket gör att allt hänger i handleden i vändningen. Blir helt annorlunda. Men värmde upp mycket så lyckades få till vändningarna hyfsat. Gjorde 3 reps. Har inte gjort mer på träning så är nöjd över det.

Gren 2 bilmark. Denna gren är jag bra på. Den som ledde hade gjort 11st. Jag gjorde 12st i snabbt tempo hade 20sek kvar. Men fick sånt pump och kramp så blev inge mer. Lite lätt vikt. Kom 2a i grenen vilket jag är nöjd med.

Farmers 150kg 40m. Denna gren har jag tränat mycket och haft riktigt bra utveckling senaste halvåret. Gå i mål utan nedsättning borde jag klara på denna vikt. Men på tävling kan allt hända och här kom ett galet bottennapp. Det gled ur redan efter 3-4m och efter ca 10 upplyft kom jag 35m. Fullständigt chockerande dåligt. Var grövre hantag än normalt och fick ingen bra sättning i handen. Tappade över 10p mot för om jag normal prestera. Så blev kostsamt.

Gren 4 20m OK med 400kg. Kom imål utan nedsättning på 10.5sek vilket jag är nöjd med.

Stenar 100-120-140-160-180. Lyfte dom 3 första rätt fort men 160kg stenen var helt omöjligt. Nåt jag aldrig missat tidigare. Den var extremt skitig i betong damm. Gick inte att få grepp på. Vi gick ut i par och ingen på min sida fick upp 160kg sten vilket kändes lite skumt.

Vart en dag med både med och motgång. En erfarenhet rikare. Nu är det bara ladda om till Sjöbo kvalet.

Share

Older Entries »
Share