MAXstyrka

Allt inom kraftsport

fredagskronikan5minimaxradiomini

fredrikblogg1

Efter regn kommer solsken.

Har haft en jobbig vinter/vår men nu börjar allt kännas bättre. Tränar på med strongman träningen och det känns riktigt roligt. Gör framsteg hela tiden men är långt till nån riktig bra nivå. Men det kommer väl. Kör på mot kvalen i juli så får vi se hur det går. Rent styrkemässigt är det väl marken som går bäst just nu. Lägger ut rätt mycket klipp på instagram så dom som är intresserad är det bara kika in där. Har gått ner endel i vikt. Ligger på 148kg vilket är minus 10kg från i vintras.

Share

Haft en tung vinter/vår

Har haft en jobbig tid bakom mig av olika anledningar. Men efter regn kommer solsken heter det😃.

För drygt 1 månad sedan gjorde jag efter omständigheterna bra 370kg på bänkpress vm. Tyvärr räckte det bara till 4e plats. Lite surt ledde tävlingen ett tag.

Några veckor senare var det EM i styrkelyft gjorde mitt bästa resultat på EM eller VM med 377.5-362.5-320 (raw)=1060 slutade på 5e plats.

Hur som haver har jag bestämt mig för att testa strongman igen. Ni som är ny i sporten kanske inte vet men jag har sysslat med det tidigare. Var med i SSM år 2000-2009-2010 med 4e plats 2010 som bäst. Jag har alltid tyckt strongman är kul men senaste 6-7åren har jag satsat på styrkelyft.

Anmälde mig till första kvalet. I tidigaste laget knappt hunnit träna grenar. Men ändå bra med en tävling och skaka av sig den värsta av ringrosten. Bilmarken gick bäst där jag gjorde 10reps på 340kg vilket gav en fin 3e plats i hårt motstånd. Till nästa tävling kommer jag vara bättre förberedd.

Share

Arnolds i styrkelyft.

Arnolds sport festival I styrkelyft. Kom 2a I min klass och jag kom 3a på poäng och fick 550dollar i prispengar.
Har varit sjuk i 3 veckor och bara kunna träna högst sporadiskt. Så formen var väl inte på topp. Hade som mål att komma topp 3 och få prispengar samt att försöka slå wr i SL bänk på 371.
Vägde in 156.6kg.
Böj: kändes hyfsat bra på värmningen men ville gå in säkert så blev 345 som kom lätt. Gick sedan 360 och 370 båda godkänt. Okej start.
Bänk: körde med lite större tröja samma som sm. Tänkte gå in 360 men kände på värmningen att jag kom ner för lätt och dåligt tryck. Sänkte till 340. Klarade lyftet men kände att dagsformen inte var bra. Höjde till 355 för att samla kilon. Blev en hårfin miss 2-1 underkänt. Sedan dåligt försök i sista.
Mark: nu gällde det att säkra 3e platsen och jaga andra platsen. Taktisk ingång 287.5. Höjde till 312.5 för att komma upp på andra plats. Klarade lyftet med mersmak. Nu blev jag tvingad att gå 335 men det blev för tungt. Drog i trikå.
Det blev en lång dag. Invägningen var 09.00 och man drog sista marken 17.30. Är ju alltid skönt med extra vila men när det blir 1 1/2 timme mellan grenarna så kommer man ur rytmen och man hinner ner i varv.

Share

Dubbla SM guld. Mitt 15e senior SM guld.

Ja då var SM över och det blev dubbla guld och bäste lyftare båda dagarna. Vilket var målet. Ingen tävling jag toppar för.

Styrkelyft serien 350-350-320=1020

Knäböj: har knappt kört nå utrustning sedan i höstas men formen raw är hyfsad trodde jag skulle göra 370-380 iallafall.
Ingång 350 hyfsat lätt men till min förvåning rött 2-1 på djupet. Bara gå om och godkänt. Höjde till 365 fick problem med balansen och blev ett totalt misslyckat lyft. Ja böjen blev en flopp. Men bommade inte ut mig iallafall.

Bänken: ingång 350kg lätt och godkänt höjde till 371kg som vart tekniskt dåligt och hårfin bom. Höjde till 375kg som är 4kg över gällande världsrekord I styrkelyft bänk. Gjorde ett bra försök och var så nära det går att bli men hårfin bom. Ja nu var totalen förstörd.

Marken: fanns ingen motivation att köra med dräkt så drog i trikå. Gick serien 275-310-320 med mersmak så det var klart godkänt.

Dag 2 med sm i bänk.

Bänkpress: sliten så klart men kändes väldigt bra på uppvärmningen. Men man är ju halvt skinflådd av att haft bänk tröja på dagen innan. Så gjorde extremt ont att lyfta dag 2. Ingång 350 som gick mycket lättare än dagen innan höjde till 370 blev ett lite knöligt lyft men godkänt 2-1. Gjorde så ont i kroppen så stod över sista. Men 370kg är karriärens 4e bästa tävling vilket är klart godkänt.

Share

Lyftar året 2015

Summering av lyftaråret 2015.

Ja det har verkligen varit en berg och dalbana detta år. Året började väldigt bra med dubbla SM guld och mitt historiska 400.5kg lyft som tills dags datum är den näst bästa bänken i IPF både till kilo och poäng endast slagen av Freddi.

Detta var året då jag skulle kröna karriären med ett VM guld på hemmaplan. Tyvärr drog jag på mig en bröstskada 2 månader innan VM som har mer eller mindre följt efter mig resten av året. Skulle vara med på styrkelyfts-EM ibörjan av maj. Var i bra form i både böj och mark men bröstet jäklades så mycket att jag med kortvarsel fick ställa in. För att inte riskera hemma-VM. Träningen inför VM var mest lätt träning och massvis med behandlingar. Min naprapat lyckades få bröstet hyfsat smärtfri till tävlingen. Men med 2 månader med ingen vettig träning så hade jag dåliga odds att lyckas. Höll skenet uppe för det var ju sån hype kring VM och duellen mellan mig och Freddi i media och överallt. Själva tävlingen vet ju alla hur det gick men jag lyckades göra ett väldigt bra försök på VM guld vikten och WR vikten 401.5kg där det bara fattades nån cm på höger armen. Pytteliten bättre dagsform eller bättre träff hade det gott vägen. Jaja det är småmarginaler i denna sport.

Bröstet fortsatt att krångla efter VM och veckorna rullade på och det var dags för hemma-SM i klassisk styrkelyft. Samma här naprapaten fick bröstet smärtfri precis dagarna innan. Jag var i bra form i böj och mark och lyckades göra en rätt bra tävling och vann SM guld på hemmaplan vilket var roligt.

Efter SM började bröstet sakta bli lite bättre och 1 månad senare var det dags för EM i bänkpress och jag fick lite revansch från VM och tog mitt 3e raka EM guld. 3 godkända bänkar med avslutande 372.5kg som var ett lätt lyft.

Efter EM blev bröstet bra och jag fick en bra tränings period i ca 3-4veckor. RAW formen kom snabbt och gjorde årspers i gymbänk med 237.5kg. Men sedan ibörjan av september slog jag upp skadan och var tillbaka på ruta 1 igen.

Eftersom det går att bänka hyfsat med tröja trots skadan så körde jag ändå på mot SL-VM och försökte fokusera på böj och mark. Ser man på ett internationellt plan så är jag ganska dålig på att få ut av utrustningen i knäböj. Så jag testade på att varje tunga pass 1 gång i veckan köra med utrustning i böj. I 8 veckor. Det gick till enbörjan väldigt bra men vart allt eftersom väldigt sliten i ryggen. Formen dalade mot VM. Bröstet var i dåligt skick hela hösten men ca 3 veckor innan VM började det bli lite bättre och jag gjorde nåt hyfsat bra pass innan VM så lite hopp om en bra tävling fanns. SL WR i bänk ligger på 371kg vilket jag hoppades på att göra. I böj fick jag med mig 372.5kg vilket jag inte alls var nöjd med men ändå en duglig vikt. Hade ändå chans på en bra total. Men fick det inte alls att stämma i bänk. 3 bommar var hyfsat nära på sista lyftet på 375.5kg. Så jävla surt med bom. Alla favoriter kom igenom tävlingen så hade inte haft medaljchans. Men plats 5 hade jag haft stora chanser på.

Efter VM blev några veckor med lite träning och man var mest less. Var sedan dags för lag-SM. Jag tycker det är roliga tävlingar och jag tycker det är viktigt att hjälpa klubben som man får så mycket hjälp ifrån. Men var noll sugen på att tävla pga dålig form. Men bidrog med lite poäng. Så vi lyckades ta brons i klassiska tävlingen och vi tog sedan guld i utrustnings tävlingen vilket var grymt viktigt.

Men jag har efter lag-SM fått 3 veckor med grundträning och det börjar kännas bättre och bättre. Kul att träna när styrkan blir bättre för varje pass. Så jag har förhoppningar om att 2016 ska bli ett bra år. Gott nytt starkt år alla och tack alla som följer mig och stöttar mig.

Share

Older Entries »