MAXstyrka

Allt inom kraftsport

fredagskronikan5minimaxradiomini

fredrikblogg1

Arnolds i styrkelyft.

Arnolds sport festival I styrkelyft. Kom 2a I min klass och jag kom 3a på poäng och fick 550dollar i prispengar.
Har varit sjuk i 3 veckor och bara kunna träna högst sporadiskt. Så formen var väl inte på topp. Hade som mål att komma topp 3 och få prispengar samt att försöka slå wr i SL bänk på 371.
Vägde in 156.6kg.
Böj: kändes hyfsat bra på värmningen men ville gå in säkert så blev 345 som kom lätt. Gick sedan 360 och 370 båda godkänt. Okej start.
Bänk: körde med lite större tröja samma som sm. Tänkte gå in 360 men kände på värmningen att jag kom ner för lätt och dåligt tryck. Sänkte till 340. Klarade lyftet men kände att dagsformen inte var bra. Höjde till 355 för att samla kilon. Blev en hårfin miss 2-1 underkänt. Sedan dåligt försök i sista.
Mark: nu gällde det att säkra 3e platsen och jaga andra platsen. Taktisk ingång 287.5. Höjde till 312.5 för att komma upp på andra plats. Klarade lyftet med mersmak. Nu blev jag tvingad att gå 335 men det blev för tungt. Drog i trikå.
Det blev en lång dag. Invägningen var 09.00 och man drog sista marken 17.30. Är ju alltid skönt med extra vila men när det blir 1 1/2 timme mellan grenarna så kommer man ur rytmen och man hinner ner i varv.

Share

Dubbla SM guld. Mitt 15e senior SM guld.

Ja då var SM över och det blev dubbla guld och bäste lyftare båda dagarna. Vilket var målet. Ingen tävling jag toppar för.

Styrkelyft serien 350-350-320=1020

Knäböj: har knappt kört nå utrustning sedan i höstas men formen raw är hyfsad trodde jag skulle göra 370-380 iallafall.
Ingång 350 hyfsat lätt men till min förvåning rött 2-1 på djupet. Bara gå om och godkänt. Höjde till 365 fick problem med balansen och blev ett totalt misslyckat lyft. Ja böjen blev en flopp. Men bommade inte ut mig iallafall.

Bänken: ingång 350kg lätt och godkänt höjde till 371kg som vart tekniskt dåligt och hårfin bom. Höjde till 375kg som är 4kg över gällande världsrekord I styrkelyft bänk. Gjorde ett bra försök och var så nära det går att bli men hårfin bom. Ja nu var totalen förstörd.

Marken: fanns ingen motivation att köra med dräkt så drog i trikå. Gick serien 275-310-320 med mersmak så det var klart godkänt.

Dag 2 med sm i bänk.

Bänkpress: sliten så klart men kändes väldigt bra på uppvärmningen. Men man är ju halvt skinflådd av att haft bänk tröja på dagen innan. Så gjorde extremt ont att lyfta dag 2. Ingång 350 som gick mycket lättare än dagen innan höjde till 370 blev ett lite knöligt lyft men godkänt 2-1. Gjorde så ont i kroppen så stod över sista. Men 370kg är karriärens 4e bästa tävling vilket är klart godkänt.

Share

Lyftar året 2015

Summering av lyftaråret 2015.

Ja det har verkligen varit en berg och dalbana detta år. Året började väldigt bra med dubbla SM guld och mitt historiska 400.5kg lyft som tills dags datum är den näst bästa bänken i IPF både till kilo och poäng endast slagen av Freddi.

Detta var året då jag skulle kröna karriären med ett VM guld på hemmaplan. Tyvärr drog jag på mig en bröstskada 2 månader innan VM som har mer eller mindre följt efter mig resten av året. Skulle vara med på styrkelyfts-EM ibörjan av maj. Var i bra form i både böj och mark men bröstet jäklades så mycket att jag med kortvarsel fick ställa in. För att inte riskera hemma-VM. Träningen inför VM var mest lätt träning och massvis med behandlingar. Min naprapat lyckades få bröstet hyfsat smärtfri till tävlingen. Men med 2 månader med ingen vettig träning så hade jag dåliga odds att lyckas. Höll skenet uppe för det var ju sån hype kring VM och duellen mellan mig och Freddi i media och överallt. Själva tävlingen vet ju alla hur det gick men jag lyckades göra ett väldigt bra försök på VM guld vikten och WR vikten 401.5kg där det bara fattades nån cm på höger armen. Pytteliten bättre dagsform eller bättre träff hade det gott vägen. Jaja det är småmarginaler i denna sport.

Bröstet fortsatt att krångla efter VM och veckorna rullade på och det var dags för hemma-SM i klassisk styrkelyft. Samma här naprapaten fick bröstet smärtfri precis dagarna innan. Jag var i bra form i böj och mark och lyckades göra en rätt bra tävling och vann SM guld på hemmaplan vilket var roligt.

Efter SM började bröstet sakta bli lite bättre och 1 månad senare var det dags för EM i bänkpress och jag fick lite revansch från VM och tog mitt 3e raka EM guld. 3 godkända bänkar med avslutande 372.5kg som var ett lätt lyft.

Efter EM blev bröstet bra och jag fick en bra tränings period i ca 3-4veckor. RAW formen kom snabbt och gjorde årspers i gymbänk med 237.5kg. Men sedan ibörjan av september slog jag upp skadan och var tillbaka på ruta 1 igen.

Eftersom det går att bänka hyfsat med tröja trots skadan så körde jag ändå på mot SL-VM och försökte fokusera på böj och mark. Ser man på ett internationellt plan så är jag ganska dålig på att få ut av utrustningen i knäböj. Så jag testade på att varje tunga pass 1 gång i veckan köra med utrustning i böj. I 8 veckor. Det gick till enbörjan väldigt bra men vart allt eftersom väldigt sliten i ryggen. Formen dalade mot VM. Bröstet var i dåligt skick hela hösten men ca 3 veckor innan VM började det bli lite bättre och jag gjorde nåt hyfsat bra pass innan VM så lite hopp om en bra tävling fanns. SL WR i bänk ligger på 371kg vilket jag hoppades på att göra. I böj fick jag med mig 372.5kg vilket jag inte alls var nöjd med men ändå en duglig vikt. Hade ändå chans på en bra total. Men fick det inte alls att stämma i bänk. 3 bommar var hyfsat nära på sista lyftet på 375.5kg. Så jävla surt med bom. Alla favoriter kom igenom tävlingen så hade inte haft medaljchans. Men plats 5 hade jag haft stora chanser på.

Efter VM blev några veckor med lite träning och man var mest less. Var sedan dags för lag-SM. Jag tycker det är roliga tävlingar och jag tycker det är viktigt att hjälpa klubben som man får så mycket hjälp ifrån. Men var noll sugen på att tävla pga dålig form. Men bidrog med lite poäng. Så vi lyckades ta brons i klassiska tävlingen och vi tog sedan guld i utrustnings tävlingen vilket var grymt viktigt.

Men jag har efter lag-SM fått 3 veckor med grundträning och det börjar kännas bättre och bättre. Kul att träna när styrkan blir bättre för varje pass. Så jag har förhoppningar om att 2016 ska bli ett bra år. Gott nytt starkt år alla och tack alla som följer mig och stöttar mig.

Share

Haft en jävligt jobbig höst.

Ja det är verkligen inte kul med lyftning när skadorna grinar en i ansiktet hela tiden och allt blir en kamp mot klockan. När man inte kan göra sig själv rättvisa och det blir mest ångest över det hela. Började med bröstet som var paj mars till juli. Det gick till sig i augusti då jag blev europamästare i bänkpress. Men i september slog jag upp det igen. Ca 6 veckor innan styrkelyfts-VM gjorde det rejält ont att bänkpressa 60kg. Försökte fokusera på böj och mark istället.

Testade ett upplägg i böj där jag i 8 veckor körde utrustning 1 gång i veckan varje tunga pass. Gick till en början rätt bra men blev efter en tid pannkaka. RAW styrke formen blev lidande samt att ryggen trycktes ihop och ömmade av 370-390kg vikter varje vecka. Marken gick skapligt hade förhoppningar om pers. Bröstskadan gick till sig hyfsat precis veckorna innan. Gjorde nåt hyfsat pass. Så fanns slagläge på SL-BÄNK WR på 371.

Böj formen hade dalat så gick inte alls som jag hoppades på men fick med mig 372.5kg. Så fanns en viss chans på bra total om bänk och mark funka. Men blev skit med tekniken i bänk. Blev utbommning på 367-5-371.5-375.5. Sista försöket var väl hyfsat. Fanns ingen andledning att dra mark. Riktigt stor besvikelse. Haft rejält ont i kroppen efter VM och tankarna att lägga av har slagit mig mer än 1 gång. Men jag har några mål kvar så bara kämpa vidare. Måste få ordning på kroppen nu.

Share

Europamästare

Ja då var årets EM över. Det blev guld mitt 3e i rad mycket nöjd över det och lite revansch från missen på vm. Min bröst skada jag fick i våras har äntligen släppt och jag har senaste månaden kunnat träna på och var i ganska bra form.
Hade oturen att natten mot torsdag åka på magsjuka som är rena mardrömmen. Man brukar bli rätt seg. Men jag gick till mig lagom till tävlingen. Vägde in 155.6kg.
När man bomma ut sig en tävling så får det absolut inte hända igen. Men valde vm tröjan ändå för jag visste vad som gick fel. Vi slarvade att få upp den helt i armarna. På mig blir det flera vekk längst nere vid biceps/armbåge. Gäller att få ut dom. Det slarvade vi med på vm men nu fokusera vi på det direkt innan jag blev svettig.
Uppvärmningen gick bra och 365 var lättaste jag kom ner med så det fick bli ingång.
Lyft 1 365 lätt och godkänt ganska stor ledning.
Lyft 2 370 för att dryga ut ledningen som kom säkert.
Lyft 3 begärde wr 401.5. Men man kan aldrig räkna bort kenta och han tog 370 i sista efter bom på 357.5. Så jag hade inget annat val än att sänka till 372.5. Var inte så orolig och gjorde vikten lätt.
Hade tröjan högt och bältet löst. Så hade varit kul att försökt på WR. Men kommer fler tävlingar. Guld var prio ett. Stort tack till coacherna och alla som stöttat mig.

Share

Older Entries »

Aktuellt

ssm2014forsmarksten

Info om SSM-kvalet i Valbo

Välkommen till Valbo Köpcentrum och första kvalet till Sveriges Starkaste Man 2016! Valbo Köpcentrum är ...

safflekval2

Reportage - SSM-kvalet i Säff

Lördagen den 14:e maj tävlades det för fullt i Säffle då första SM kvalet till ...

smkvaljamtlandic

Strongman - Info om kval-tävl

Välkommen till årets starkemantävlingar inne på Östersunds nya Arena! Presenteras i samarbete med BODY STRONG och ...

Senast upplagt

Fredagsbarbell

Mer lika än olika

Jag befinner mig mitt i ett EM med 30 nationer ...

13262172_1296613663700269_1878559530_o

Serie 2 i styrkelyft

Jahaja. Tack kroppen… För två veckor sedan var det student-SM ...

image

Vilovecka och bilkö

Vilovecka är rätt gött, ibland. Men det förutsätter att det är ...

Fredagsbarbell

Om

Det finns nog ingenting som kan vara så nedbrytande för ...

Glad i Flen

EM om en vecka!

Om en vecka så åker jag på EM!! Sista armbrytningsträningen är ...