MAXstyrka

Allt inom kraftsport

fredagskronikan5minimaxradiomini

fredrikblogg1

Är riktigt roligt att träna nu.

Ja träningen går som alltid upp och ner från pass till pass men överlag känns det rätt bra. Har lite småskador men håller det i hyfsad kontroll. I maj efter styrkelyfts-EM bestämde jag mig för att varva ner med styrkelyft/bänkpress karriären och ge strongman en chans. Jag gillar att tävla så körde alla kvaltävlingar till SSM. Hade som inställning att köra på skoj och inge krav på mig själv att jag måste kvala till finalen direkt första året. Dels är nivån sjuk hög sedan att man inte skulle bli besviken på sig själv. Men självklart man är ju tävlingsmänniska så jag skulle ju ljuga om jag inte sa att det kliade i fingrarna nu när finalen gick:).

Tyckte att jag i kval 2 och 3 hängde på rätt bra överlag men vart ruskigt påmind på vad man är dålig på men det är bara nyttigt så man vet vart man ska lägga fokus på i träningen. Generellt handlar ju strongman på att jobba upp lägsta nivån så att man inte har några direkt dåliga grenar. Jämnhet är väldigt viktigt. Alla grenar går framåt nu så det blir lite småpers lite här och där vilket är roligt.

Bara kriga på så ska nog 2017 bli ett bra år.

Share

Träningsdagbok

Hej på er alla starka. Jag kommer i forum delen på maxstyrka börja föra träningsdagbok om min dagliga träning. Har inte fört någon sådan på ett tag. Är som smidigt att få koll över passen.

Share

Ja då var säsongen över.

Ja då har man kört alla 3 kval till Sveriges starkaste man. Blev 10a 6a 7a. Har varit roligt och lärorikt. Känner att jag hänger med rätt bra och kan nå en final om jag får rätt grenar. Men jag måste till nästa år träna upp mina svagheter för att ha där att göra.

Tävlingen igår började med en katastrof gren arm over arm där jag blev sist. Men sedan var jag med rätt bra i alla grenar med en delad grenseger i kronlyft som bäst på 400kg
.

Nu blir det att träna på med grenar regelbundet till nästa år. Så ska jag vara med och kriga 2017.

Share

Det tar sig.

Jag har börjat köra strongman igen och det är väldigt roligt. I helgen var det kval i Ystad där jag slutade 6a i en rätt tajt tävling. Överlag nöjd men låg 2a efter halva tävlingen så lite surt att jag tappade mot slutet. Men skönt att känna att jag är med hyfsat. Får man under 1år nu träna mer grenar och träna upp mina svagheter så ska jag vara med i toppen nästa år.

Det som gick bäst var appolon böj där jag gjorde 8a lätta reps (en bortdömd ) på 275kg och grenseger i kvalet. Blev även pers i stock med 150kg och i atlassten med 185kg. Så det går åt rätt håll men man har mycket att lära.

Share

Efter regn kommer solsken.

Har haft en jobbig vinter/vår men nu börjar allt kännas bättre. Tränar på med strongman träningen och det känns riktigt roligt. Gör framsteg hela tiden men är långt till nån riktig bra nivå. Men det kommer väl. Kör på mot kvalen i juli så får vi se hur det går. Rent styrkemässigt är det väl marken som går bäst just nu. Lägger ut rätt mycket klipp på instagram så dom som är intresserad är det bara kika in där. Har gått ner endel i vikt. Ligger på 148kg vilket är minus 10kg från i vintras.

Share

Older Entries »