MAXstyrka

Allt inom kraftsport

fredrikblogg1

Då var finalen avgjord och säsongen är slut.

Var en grymt bra arrangerad final av tyngre och riktigt bra av SVT. Stort av Årsjö att sy ihop detta.

Jag är väldigt nöjd över säsongen och den utvecklingen jag haft. Känner att vid rätt tävling kan jag konkurrera mot i stort sett alla utom Årsjö och Forsmark. När final grenarna kom upp kände jag att det var väl inte helt optimalt för mig. Särskilt fingals och keg. När man sedan började nöta dom och såg vad dom andra presterar kände jag ganska tidigt att det kommer bli jobbigt. Att ha en dålig gren i en tävling kan man rädda upp men med 2 dåliga grenar blir det svettigt när alla håller sådan bra nivå.

Kom 9a i finalen och det är jag självklart inte nöjd med. Men några ljus glimtar fick jag med mig. Med Pers i marklyft med 380kg och ett bra race med bilen. Den grenen jag underpresterade i mot träningen var safelift. Gjorde 1reps rätt lätt men fick sedan inte nån bra träff.

Nu är det bara att gå tillbaka till ritbordet och träna upp det man är dålig på och försöka höja sig rejält till 2018. Drömgränsen 400kg i mark känns inte så omöjligt längre. Det ska jag dra till nästa år.

Var en mycket rolig och lärorik helg och det är imponerande att se vilken nivå alla håller nu. 7st på 380kg eller mer i mark t ex??

Share

Nu är det nära......

Ja nu börjar det verkligen dra ihop sig till final i Sveriges starkaste man. Sista veckorna här mot finalen blev inte alls som man tänkt. Tog en 4-5 dagars vila för 3 veckor sedan när jag hade varit nere hos Johannes för att jag kände mig rejält sliten. Dagen när jag skulle dra igång träningen insjuknade jag i halsfluss så blev 10 dagar med pencelin. Så blev nästan 2 veckor helt utan träning. Är än inte helt frisk. Men har fått in en 4-5 pass med blandad utdelning. Men mitt i denna eländiga uppladdning känner jag att kroppen verkligen behövde vila och styrkan känns ändå rätt god. Körde mark igår och det kändes bra. Så vila sista dagarna in mot tävlingen nu. Det kommer nog göra mig gott. Så det är bara ge järnet på söndag så får vi se hur långt det bär.

Share

Kval 4 och nu är kval serien klar.

Så nöjd mitt stora mål med säsongen var att gå till final i sveriges starkaste man. Vilket jag nu gjorde med råge och gick och vann hela kvalserien. Känns bra att jag hela tiden närmar mig dom bästa i Sverige. Jag måste utvecklas mer men helt klart ska jag utmana om pallen inom nåt år. Men jag blir snabbt bättre. Svårt att sätta upp mål på årets final när det är flera helt nya grenar för mig. Men bara ösa så får vi se vart det bär.

Sedan tävlingen igår. Stort tack till alla som kom och alla som hjälpte till. Grymt roligt men är väl inte helt optimalt att både arrangera och tävla med allt vad det innebär. Men gick bra. Kom 2a vilket är min största strongman merit hittils.

Gren 1 mark max SL stång: drog 370kg och kom delad 2a. Hade hoppas på 380-390 men fanns inte denna dag. Men pers i mark.

Conans: Gick nästan 2 1/2 varv och grenseger.

Farmers 160kg 20m. 19.2sek och 4e plats.

OK 400kg 20m: 20.6sek 3a

Stocklyft reps 134kg: 5reps delad 3a

Atlassten 140-150-170-180-190: gjorde 4a stenar på dålig tid. 6a

Nu är det bara träna mer och utvecklas.

Share

Kval 3 i Ystad

Då var kval 3 avgjort. Målet var att få till en hyfsad tävling och samla in viktiga poäng i kval serien. Kom 4a vilket jag är nöjd med. Väldigt nära pallen. Lite småsynd. Men nu är jag så gott som klar för finalen. Ska krävas en väldigt oflyt om jag ska missa. Bara 2 veckor till sista kvalet som jag själv anordnar.

Gren 1 Appolon böj reps 285kg. Jag stod lite snett eller så var underlaget lite ojämt. Men höll på ramla bakåt 2 gånger så fick ändra tekniken och ryggböja mer. Den som ledde hade 7 så efter 8reps gav jag mig. Hade några reps till i mig men ville spara ryggen. Visste att Ståhlberg gick ut efter mig. 2a i grenen.

Farmers låga 153kg väskor. Här hade jag lite ångest kom bara 4m ifjol. Men nu är mitt grepp bättre och kom nästan imål 18m och 4a i grenen.

Stock för max. Formen god men lite ojämt underlag. Blev väldigt vingligt när man skulle pressa. Ingång 135 kändes skit. Men blev sedan bättre för varje lyft. 145-155 satt bra vilket är tävlingspers. Hade 165 uppe med men fick inte 100% kontroll på den. Delad 3a.

Truckpull ingen favorit gren drog imål på 42sek kom 8a.

Kulstötning inga kommentarer kom sist vilket kostade mig pall platsen.

Atlas sten reps 185 gjorde 2reps och hade 3an uppe på kanten. Nu visade det sig att ingen klarade mer än 2st så delad gren seger med flera stycken. Så det grämer mig lite att jag inte lyckades med 3an när det var så nära. Men kul att jag 2 tävlingar i rad är uppe och krigar i toppen i en gren som sten.

Nu är det bara ösa vidare.

Share

Kval 2 i Sjöbo

Då var andra kvalet gjord och slutade på en fin 4e plats. Nöjd över det även om det var retsamt nära pallen 1p.

Gren 1 däckvält gjorde 6 vält rätt lätt på ca 30sek kom på en stabil placering.

Gren 2 Husafelt 190kg gick drygt 49 m och kom mitt i start fältet.

Gren 3 pressmedley 130kg Apollon 140kg stock 110kg block 85 hantel. Gjorde 3 objekt på 41sek. En hyfsad placering.

Gren 4 bilmark 340kg min mark blir starkare hela tiden och bilmark passar mig bra. 15reps och grenseger.

Gren 5 medley 110kg säck 350kg frame. Jag har bra grepp så länge inte hantagen är för grov. Nu var dom grov och det gick skit.

Gren 6 conans favorit gren men inte bra att gå ut tidigt. 1 1/2 varv fick se några gå om. 5e plats.

Gren 7 atlas sten 128-192 la upp 4a stenar med 180kg vart sjukt nöjd. Trodde jag var på pallen. Men tyvärr gick Fredrik Johansson om. Kom 4a i grenen vilket är pb.

Så nöjd över dagen. Bara ösa vidare.

 

 

Share

Older Entries »
Share

Translate