MAXstyrka

Allt inom kraftsport

SONY DSC

Stor uppdatering: Ablation för hjärtat, kommande säsong, Fångarna På Fortet med mera

Nu var det väldigt längesen jag skrev här så jag passar på att skriva om vad som händer i livet och vad som hänt de senaste månaderna.

Till att börja med så har jag äntligen fått ett ingrepp gjort för att få bort mitt medfödda hjärtfel som orsakat hjärtklappningar. Jag var i Linköping i januari och gjorde en så kallad kateterablation där man brände på en viss punkt inne i hjärtat för att på så sätt ta bort det som triggat mina hjärtklappningar. Oerhört skönt att nu förhoppningsvis ha blivit av med detta obehagliga hjärtfel som jag, varje gång jag ansträngt mig, varit orolig att få. Det finns en liten risk att besvären kan finnas kvar men då kan man frysa istället då man nu vet på vilken punkt felet sitter.

Jag lade tävlandet på hyllan förra året efter att ha fått avbryta ett kval till Sveriges Starkaste man då jag fick hjärtklappning. När jag nu fått ordning på hjärtfelet så skulle jag kunna tävla igen och jag är oerhört sugen att lyfta, bära och dra tunga vikter och tävla i den sporten jag älskar. Fast det som ställer till det för mig nu är problem med ländryggen som gör att jag inte kunnat träna som jag vill sedan i somras. Jag har fått konstaterat på MR-röntgen att jag har utbuktande diskar i ländryggen vilket är jättetråkigt då jag varit förskonad från ryggbesvär genom hela min karriär, mycket tack vare Markus Greus som hjälpt mig oerhört mycket i min utveckling och han har även hjälpt mig att rehabilitera och förebygga skador.

Jag har alltid varit väldigt noggrann med utförande  och stretching men att elitsatsa i vilken sport som helst sliter på kroppen och strongman är ju extremt när det kommer till belastning. Så jag är tacksam att det inte är värre och att jag nu kan rehabilitera detta innan det blir värre, återigen med Markus hjälp. Så det blir inget tävlat i år i alla fall, sen får vi se vad som händer beroende på hur det går med ryggen.

Är det så att det inte blir fler tävlingar för min del, så kan jag med tacksamhet och glädje se tillbaka på min 8-åriga karriär där jag gjort 52 tävlingar varav 9 utomlands och kommit på pallen på 40 av dessa tävlingar varav 5 internationella pallplatser.

Men trots att jag inte kommer tävla så kommer jag ändå att var med i sporten på ett hörn. David Nyström och jag kommer att arrangera finalen i SSM i år igen, återigen på High Chaparral efter förra årets succé!

Jag kommer även att vara domare på kommande tävlingar. Det är de två första kvalen till Sveriges Starkaste Man; Kungsängen den 23 maj och Sjöbo den 30 maj. Det är även Sveriges Starkaste Student som går i Uppsala den 9 maj och en tävling i Järsnäs utanför Jönköping som går den 16 maj.

Jag har återigen varit tävlingsledare på Sveriges Starkaste Dräng i Malmö vilket var den tävling som fick mig att börja med Strongman 2007. Det känns roligt att kunna vara med och bidra till denna underbara sport även att jag inte kan tävla för tillfället.

Jag ser fram emot detta året och jag tror det blir ett bra tävlingsår för Sverige med 3 svenskar till Världens Starkaste Man för första gången någonsin, Johannes Årsjö, David Nyström och Martin Forsmark som alla har tagit en top 3 plats på ett Giants Live!, Johan Espenkrona och John Pasanen som gjorde jättebra ifrån sig på Arnold Amateur i + och – 105 kg. Anders Lindbladh som åker till Ryssland och tävlar i helgen. Anders arrangerar också Stock-SM i Ystad den 2 maj och jag tror vi kommer få se riktigt bra resultat där. Jag tror också vi kommer få se lite nya namn som kommer överraska på kvalen i sommar.

Jag såg en del riktigt bra prestationer på tävlingen Atlasstenen i Borås där Andreas Strandberg från Lund visade väldigt hög klass och jämnhet genom att vinna elitklassen. Rikard Andersson kom 2:a och var jättenära att vinna trots lite oflyt. Det fanns många andra som visade jättebra klass och jag hoppas att många tar chansen att ställa upp i kvalen i sommar! Filmer från tävlingen som innehöll både en dam-, folk och elitklass finns på denna youtubekanal där Ronny Olausson gör ett hästjobb genom att filma nästan alla tävlingar i Sverige!

Jag var med i fångarna på fortet som sändes för några veckor sedan och där fick jag testa den klassiska styrkeutmaningen svärdet i stubben!

[youtube Rl5ul_YDcYs]

Det var jätteskoj och trots att motståndet var på max när jag skulle dra loss svärdet (det går att ställa med ett magnetmotstånd) så släppte det ganska lätt och sen var det bara att gå lös på repet 🙂 Jag kom också på lösenordet det sista så att mitt lag vann vilket var jättekul! Hela avsnittet finns här:

[youtube E48HYpS1Tc8]

Och sist men inte minst så har nu Petra och jag förlovat oss och blivit sambos då hon flyttat hem till mig i Kärvaryd <3 Vi träffades genom Bonde söker fru och jag är så lycklig att jag var med i programmet eftersom jag fick träffa henne! Jag har verkligen träffat rätt och det är helt fantastiskt!

Lägger med lite filmer från programmet också, alla klipp finns att se här.

[youtube zRp-F28vkbc]

[youtube jFQ8cdA4Np0]

[youtube nuaSE9-65n8]

På söndag åker jag förresten till Alperna en vecka för lite skidåkning, får se om det blir lika varmt som när Petra och jag var där i somras 🙂

[youtube EcMhMWEnLGg]

Share

Abalation på gång!!!

Nu är jag uppsatt på en väntelista att få göra en kateterablation som det heter där man bränner bort den extra ledningsbanan som triggar mina hjärtrusningar. Oerhört skönt att förhoppningsvis få felet åtgärdat!

Träningen är inget att skryta med annars, kör ganska lugnt nu. Mycket fokus på bålen eftersom ländryggen inte riktigt vill va med än.

Vad som händer annars är att jag har fullt upp på gården med att få två skogsbilvägar klara innan vintern inför kommande avverkningar. Inte mycket kvar nu så det är skönt!

grus

Sen har jag varit med och utbildat nya deltidsbrandmän i en så kallad preparandkurs i veckan vilket alltid är skoj!

Skickar med lite roliga klipp från de senaste avsnitten av Bonde söker fru.

Studiebesök på brandstationen:

En uppvisning i Gislaved där David, Simon, Rikard och jag kör dragkamp mot väääääldigt många barn och jag lyfter 200 och 215-stenen:

Två filmer från när vi testar att bryta torv, ett extremt tungt och fysiskt arbete:

Lite snack om torvbrytningen och även alla möjliga spekulationer om vad som händer och ska hända framöver i programmet finns att höra i denna pod, som kommer ut varje torsdag. Vad kommer hända i nästa avsnitt egentligen?

Till sist måste jag också visa en härlig bild jag hittade som gjorde mig full i skratt, någon har klätt ut sig till mig på Halloween! Vad säger ni, är det likt? 🙂

sebhalloween

Share

Uppdatering

Veckorna rullar på och jag väntar på att förhoppningsvis få mitt hjärtfel åtgärdat. Jag ringde i måndags och kollade hur det gick och det jobbar inte fort tyvärr. Men jag får nog tyvärr ringa och tjata för att det ska hända något.

I onsdagens avsnitt av Bonde söker fru berättar jag för tjejerna om mitt hjärtfel, se här:

Det skrevs också en artikel om det i Kvällposten i torsdags.

Under tiden försöker jag träna och hålla igång hyfsat för att inte tappa alltför mycket. Ländryggen strular dock fortfarande en del så de tunga härliga mark- och böjpassen var längessen nu tyvärr…

Det finns en youtube-kanal där de mesta av Bonde söker fru kommer ut, Jättebra eftersom avsnitten på tv4 play annars bara finns att se gratis i en vecka. Här 2 klipp från våra dejter på slottet:

Tjejerna fick testa lite strongwoman och sen körde jag också igenom det 🙂 Det var skoj!

Som en rolig oskyldig grej så var förstapriset i tävlingen en puss och eftersom 3 av dem fick lika många poäng så blev det 3 pussar. Det har blivit lite reaktioner på det och vissa verkar ha fått en bild av mig som inte stämmer överens med den bilden som de som känner mig har. Programledaren Linda Lindorff har skrivit ett inlägg på sin blogg där hon ger en mer nyanserad bild av mig och det som hänt vilket stämmer mer överens med verkligheten 🙂

Påminner till sist om min nystartade gilla-sida på facebook, gå in och gilla 🙂

Share

Vad har hänt sen sist

Träningen har varit väldigt bristfällig den sista tiden, mycket på grund av strul i ländryggen som inte vill ge med sig. Så det har bara blivit något pass här och där. Nu ska jag lägga ännu mer fokus på bålträning och stretching så ska det ge med sig.

Det som händer annars är att jag på veckorna nu är i Skåne en tid då jag läser en befälskurs genom mitt jobb som brandman. Jag ska börja jobba som styrkeledare vilket är jätteskoj och utvecklande!!!

Och så har sista avsnittet i Bonde söker fru spelats in, uppföljningen. Hur det gick får man se på tv 4 på onsdagar i höst, jag är nämligen en av bönderna som kommer följas. Sista avsnittet kommer sändas strax innan jul. Här är brevutdelningen där jag fick mina brev:

I lördags var jag och dömde Sveriges Starkaste Kvinna som hölls i Kungsör. Det var skoj och jag blev mycket imponerad av de starka tjejerna! Vann gjorde Anki Öberg i den tunga klassen och Malou Bernström i klassen -70 kg. Träningskompisen Elisabeth “Bettan” Nilsson kom 2:a i -70 kg och hon gjorde en jättebra jämn tävling.

ssk2

Jag har förresten startat en gilla-sida på facebook, gå in och följ om du vill 🙂

Och så vill jag påminna om att ta chansen att arrangera ett kval till Sveriges Starkaste Man nästa år. Sista ansökan är 15 oktober, mer info finns här.

Till sist lite artiklar och intervjuer jag hittat nu när mediacirkusen dragit igång 🙂 Om mitt hjärtfel, om mina kostvanor och en radiointervju.

Share

Bonde söker fru

Dags att skriva lite här igen. Vad har hänt sen sist?

I lördags förra veckan gick Trajet i Anderstorp äntligen igen. Normalt sett går detta på våren men detta året arrangerade Anderstorps Scoutkår det nu. Nästa år ska det vara tillbaka sista helgen i april som vanligt.

Lagen som tävlar går en slinga i skogen på ca 1 mil, utefter banan är det 8 tävlingsmoment av varierad karaktär. Detta blir mitt 10:e år och vår bästa placering hittills är 4:a. I år lyckades vi bättra på det och komma 3:a med två grensegrar och en andra plats 🙂 Mer om årets upplaga finns att läsa här.

Här finns en film från detta årets Trajet. Det vi sysslar med på filmen har dock inget med själva tävlingen att göra, det är bara sånt som vi gör när vi kommer ihop  🙂

År 2010 finns också dokumenterat 🙂

Imorgon åker jag till Stockholm för att på tisdag vara med på en pressträff inför Bonde söker fru. Höstens första avsnitt sänds nämligen nu på onsdag, den 24 september, kl. 20.00 på TV 4. Då avslöjas vilka bönder som kommer följas denna säsong.

Här reklamen inför onsdagens program då vi kommer få våra brev 🙂

Och här klippet på mig som sändes i våras när jag lyfte Linda och pratade känslor.

linda

Jag har, som många andra, stött forskningen för ALS genom att sätta in pengar och bli ordentligt nedkyld. Jag gjorde det på mitt sätt, se nedan 🙂

Slutligen kan jag meddela att Sveriges Starkaste Kvinna kommer avgöras i Kungsör den 4:e oktober kl 12.00. Mer info om tävlingen finns här. Jag kommer att vara domare på tävlingen, ska bli skoj!

Share

Older Entries »
Share

Translate